Nejste přihlášen/a.
Potřebuji přepustit plyn z 10kg lahve do 2kg lahve. Na netu jsem našel nějaké redukce a přepouštěcí šneky, ale nemohu se jaksi vyznat v těch velikostech (vnitřní, vnější, G1/4 ...). Poraďte mi to správné zařízení, ať nekoupím nějakou hloupost. Dalo by se to i udělat, ale nevím kde sehnat ty správné koncovky. Díky za radu.
Nedělejte to! Plyn je v lahvi zkapalněný a přepouštět se musí právě ten kapalný a nikoliv jen plyn. Je k tomu potřeba příslušné technické zařízení. Pokud dojde při přepouštění k úniku plynu, bývá to většinou velké množství. Plyn se drží při zemi a když zateče do místa, kde je třeba nějaký elektrický spínač, který zajiskří, tak máte na neštěstí zaděláno!
Nechápu,k čemu je to dobré,přepouštět PB z lahve do lahve je velice nebezpečné,stačí statická jiskra a letíš k panubohu.Dvoukilovky ti naplní u každé benzinky.Z desítky stačí regulátor a hadička a můžeš plyn spotřebovat také.
JABRAKA
Vařič, který byl připojený hadičkou přes regulátor, jak píšete, už je zlikvidovaný. Zůstaly jen 2ks 10kg lahví, které jsem chtěl dopotřebovat aspoň u toho malého 2kg vařiče. Ten je našroubován přímo na lahvi a nedá se hadičkou nijak připojit. Tak proto ten dotaz. Přepouštěcí redukce se normálně prodávají, takže na tom asi nebude nic nebezpečného, pokud se použije originál propojení mezi oběma lahvemi. Jen nevím, jaké zařízení (s jakými koncovkami) koupit (nebo nechat zhotovit)
Vůbec jse nemusíte bát mám také bombu s hořákem na pájení která je plnící ,právě z láhve 10 kg.Napojím na velkou lahev pak obrátím vzhůru dnem otevřu ventily a přepustím propan.Jeden ventil slouží jako hladinoměr pokud ho tam nemáte doporučuji pněnou lahev vážit a nepřekračovat hmotnost náplně.Musí tam zůstat místo pro výpar plynu.
doplněno 24.04.12 20:40:zapomněl jsem napsat vše provádějte na dobře větraném místě nejlépe venku ale to nejspíš víte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.