Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně položená dlažba (foto)

Od: pietross odpovědí: 21 změna:

Tak by mne zajímalo, co si o tom myslíte..na fotkách to možná až tak špatně nevypadá...Těžko říct jestli to nechat nebo radši odstranit a udělat pořádně znova (cca 20m2)

Špatně položená dlažba (foto)

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Já bych to až tak zle neviděla jelikož moje dlažba v kuchyni je sice kvalitně položená ale jelikož mi každou chvíli něco upadne tak je za těch 10 let dost poničená, nejdřív manžel dlaždice měnil, nyní už na to kašleme jelikož je jen otázka časa kdy mi zase něco spadne. Čisté to je a to, že je to někde vyťuklé ¨není na dlažbě mramor až tak vidět. Budete tu vaši zkoumat nebo užívat?

repkin*

Proto dám do kuchyně lino, je navíc teplejší než dlažba. *frajer*

hodnocení

1x

Je dlaždič, který si řekne 300Kč za metr, je dlaždič, který to dělá za 50Kč za metr.

Jaký je mezi tím rozdíl?

Oba položí dlažbu na lepidlo a podlahu, ale záleží jak.

nechto to být, časem si zvyknete...

pietross
hodnocení

Zde je vidět, že rohy jsou úplně mimo

Špatně položená dlažba (foto) #2

pecenkav*
hodnocení

0x

A to sis delal sam a nebo za to platis?

pr
hodnocení

Zaplatil...předem..takže s tím už nic neudělám..

ratio
hodnocení

Hrůza, pryč..

pecenkav*

Tak kolik vas jede z jednoho pocitace? V tolika lidech si asi uz poradite sami.

repkin*
hodnocení

0x

Ach jo lidi, vy jste nepoučitelní, pořád to všude uvidíte a uslyšíte a pořád budete platit za nekvalitně odvedenou práci, cihly místo mobilů apod. předem. *zed**bzum* pro vás je už každá rada drahá, když na předchozí rady jste nedaly a nevěřily jste jim.

moto*
hodnocení

0x

Až tak zle bych to neviděl. Důležité by pro mne bylo, aby byly dlažice rovně na plocho. Je také otázkou, kolik dlaždice stály a jakou mají kvalitu. Některé dlaždice, zvláště levné, nižší kvality bývají nepřesné a rohy postupně utíkají. Je potom otázkou, co je lepší, zda někde trochu přesazenené rohy, nebo nestejné spáry. Je to potom o kompromisech. Sám s tím mám problém, jako technik jsem zvyklý uvažovat v setinách milimetrů a při stavění mne to pak zbytečně zatěžuje. Trápím se s přesnosti když to dělám a vidím zblízka a po nějaké době při používání už netuším, že je něco trochu nepřesné.

georgina*
hodnocení

0x

Vypadá to, že to není zatím ještě vyspárované a když se to vyspáruje, bude to dle mého názoru vypadat o něco lépe. Já bych to nechala. Ale je pravda, že je to odfláknuté.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Musíš taky napsat jakou jsi koupil kvalitu dlažby. Jsou totiž i takové kde milimetr žádná míra. Ale zato jsou levné. U takových se s pokládkou začíná ve středu a žene se to krajema pryč. Pokud je to 1 třída , tak to pokládalo prase a podle toho se bude odvijet i to ostatní. Když poklepeš na střed . Duní to? Takový formát se totiž podmazává i zespodu. Já jsem si doma dělal dlažbu 60 x 40 a když dávám na zimu do obýváku těžký motorky a stavím je na stojan ( kov x dlažba) , tak to musí ta dlažba vydržet. Trošku to zachráníš spárovačkou ve stejným odstínu jako dlažba. Taky by pomohl koberec.

pietros

Je to mnohem horší, viz následující obrázek. Levná mi nepřišla, přes 350 kc/m2. Na radu právníka nebudu zbytek doplácet (nezaplatil jsem celou cenu).

pietross
hodnocení

tak tady ten obr

Špatně položená dlažba (foto) #3
instalater*

Tak tady ten obrázek to dorazil. Dokážu si představit jak ti je. Za ta léta na stavbách jsem už něco viděl. Nejhoší na tom je , jak ti zmetci jsou sebevědomí. Taky sem tam obkládám , ale když někdo po mně chce třeba venkovní dlažbu ,nebo něco v čem se necítím tak řeknu nezlob se neumím, bojím. Když dodělám dlažbu , tak se po ni procházím v ponožkách a nesmím ucítit žádnou nerovnost. V obyváku mám 65 m2 dlažby a když ke mně přijde návštěva , tak si kolkrát šáhne na podlahu jestli je to dlažba nebo lino. Přeji pevné nervy

celp*

Zdarec.350,-Kč za metr dlažby v žádném případě nezaručuje kvalitu.Osobně před položením dlažby nebo obkladaček všechno proberu s metrem v ruce.Zároveň prohlédnu a odložím moc prohlé nebo stočené.Dlaždič to třídit nebude.

n

Tak nejak to nechapu, kdyby pouzival krizky a nedelal machry tak se mu toto nemohlo stat. Ja bych se hadal i o to, ze jedna dlazdice je vystoupla o pul milimetru ...

Tohle to bych si teda nenechal libit.

Me taky obkladac nalepil 2 obkladacky obracene - uzriznul je z blbe strany, skoda, jsou ozdobny, nahradni jsem nemel a kazi to dojem, ale zase uznal jsem, ze jinak to ma oblozeny precizne a ze byl dobrej, ze vubec sel do obkladani aniz by u nekterych dlazdic byla k dispozici rezerva. Tak jsem nedelal vlny a zaplatil mu to. Bylo na nem videt, ze je mu to lito a sam navrhoval, at mu to strhnu. Byl slusnej, tak jsem to zkousnul a nechal byt.

Ja si pokladal dlazbu sam, protoze jsem to chtel mit precizni, trvalo mi to strasne dlouho.

Ale to co udelal tobe je strasny. ja bych mu to nejen ze nezaplatil, ale jeste pozadoval vysekani, a nahradu materialu.

No jestli to neni vsude tak strasny, tak bych mozna vysekal par tech nejhorsich a nahradil je tak, ze bych u nekterych trochu zbrousil hrany a tim je zmensil. Tim by se vykompenzoval posun a vznikl by spravnej kriz. Ale je to na pul dne prace.

Ten obkladac u tebe urcite neni obkladac, podle me neni vubec vyucenej. To je tak, ze si kazdej mysli, ze to zvladne a kdyz je primitivni, tak si ani nedokaze o tom neco precist. Ja myslim, ze clovek se ma poustet do veci co nikdy nedelal, ale mel by o tom investorovi rict. Ten tvuj podle me nikomu jeste nic nedlazdil.

ladaadal*
hodnocení

0x

Dělám to podobně jako instalater (ten uživatel o dva příspěvky výš, nikoli vodař*smich*). Za tohle na fotce by dotyčný měl přijít o licenci, živnost a osobně bych mu zlámal ruce nebo aspoň prsty, aby už na dlaždičku nemohl ani sáhnout.

Co radit - právník, neplatit doplatek a to je asi vše. Pochybuju, že takové "hovado" vrátí peníze, ačkoli by měl zaplatit i ty zkažený dlažky.

pt®
hodnocení

0x

My si doma děláme s manželem téměř vše sami, i pokládku dlažby, jak v interiéru, tak na dvorku. proto si dovolím napsat. Je možné, že při koupi Vašich dlaždic, Vám je prodali v různé "šarži", to znamená, že nebyly vyrobeny v jeden datum, možná v odstupu i několika měsíců. To se pak stane, že nemusí být stejný třeba odstín nebo velikost dlaždice a problém je na světě /a to ne jen u dlaždic/. Myslím, že podle obrázku jsou dlaždice nestejné velikosti, mohly být i v horší kvalitě a tím pádem v druhé jakosti. O tom jste se nezmínil, ale pokud máte kartony od dlaždic, zkontrolujte datum výroby a jakost. - pt

doplněno 19.05.12 22:02:

Mořná nemáte rovné stěny, nebo nejsou přesně v pravém úhlu, to je pak lepší pokládat dlaždice na koso.

pietroo

Ne, dlaždice jsou první jakosti, kalibrované. Naopak člověk co to pokládal je takto položil, protože to prostě jinak neuměl. Že nejsou rovné stěny? To asi nikde, máme další dvě nemovitosti kde jsou např stěny záměrně šikmé v některých místnostech a dlažba je perfektní.

Nicméně, dlažbu jsme museli sundat, druhý obkladač to viděl a řekl, že tohle je naprosto nemožně hrozné..

paja41*
hodnocení

0x

Ježiš kolik měl promile ten obkladač.Za to bych nedala ani korunu,to už já obkládám líp.Taky jsme kopili levnou dlažbu,ale když si člověk pohraje tak nějakej milimetr není k poznání a každej to chválí,ale tohle,načišto mě to rozesmálo.A pravidlo 1 neplattě dopředu ne ne ne!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]