Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mam trojdilnou vanovou bateri, ktera vypada asi takto nase-koupelna.cz/...
Jde mi o to, jak jednotlive casti rozmistit na okraj vany. Tj v jakem poradi. Napousteni dam doprostred, protoze tam je vana nejbliz ke stene (ma elipticky tvar. Paku bych dal nekam k ruce a kam sprchu? Nerad bych to vymyslel blbe.
baterie bude rozmistena podel delsi hrany vany - je tam vybyudovana predstena ve vysce vany a sirce cca 30 cm
Dik vsem za rady.
Zdravím. Pokud to někde montuji , jako že tyto šmejdy přímo nesnáším tak zákazníci chtějí mít prvně po ruce páku potom sprchu a pak ramínko. Než to budeš vyvrtávat , tak si prvně sedni do vany a popřemýšlej co je pro tebe nejpraktičtější. Na estetiku se vykašli.
presne tak to chci udelat, chci to zkusit a to poradi vidim taky tak.
proc tyto baterie nesnasis?
Ono tyto baterie nesnáší více lidí...včetně projektantů a prodejců.
Jednak z uživatelského hlediska nepřinesou nic extra zajímavého...a potom jejich montáž na okraj vany je problematická.
V podstatě daleko elegantnější je podomítková baterie a napouštění vany přepadem..
Mas pravdu. No v mym pripade slo i o to, ze mam peknou vanu a chtel jsem skryt sprchovou hadici aby se nevalela ve vane.
Ptáš se , proč je nesnáším . V jednoduchosti je krása . Když budu vyměňovat normální baterku na zeď , tak je to otázka 10 minut. U této baterky je to celý den. ( ideální , když mají z druhé strany třeba komůrku a můžou tam udělat okýnko k přístupu na tu baterku . ) Další věc je ta že některé levné vany bývají ošizené. Když se na ně podíváš na světle tak jsou skoro průhledné jak řízky v hospodě. Ve vaně chytneš vangl , opřeš se o ramínko a vyvalíš ho i s kusem vany - už jsem to viděl. Hadice od sprchy se válí pod vanou po zemi , tak že je odřená. Nepraktické při údržbě ( umývání ) vany . A těch záporů je hafo. Hanba mluvit.
Hmm, to jsou zajimave informace, skoda, ze jsem to nekonzultoval predem. Clovek se porad uci. Ja budu mit baterii na obezdivce, ne na vane, takze vylomeni vany nehrozi. Nicmene stale jsem uspokojive nevyresil jak to vymyslet abych mohl provadet revizi a opravy a nemusel pritom odmontovat vanu, vythat silikon a kdovi co jeste. Baterie bude pripevnena do dlazdic, ktere budou na obezdivce, tyhle dlazdice musi byt napevno, ale sousedni dlazdice mozna udelam "vyndavaci" - tj bude prichycena jen silikonem a bude mozne ji vydat a tim se dostat pod baterii. Musim to poradne promyslet.
hadice od sprchy se bude valet po dlazdicich, tak by nemusela byt odrena. Nebo tam muzu dat nejaky plastovy kbelik a ona by byla v nem. Ten kbelik bych musel dole provrtat aby se v nem nemohla hromadit voda.
Vzhledem k "díře" ve kbelíku si uvědomujete, že sprchovou hadici NIKDY neutěsníte, což je další průšvih u těchto baterií, pod vanu vždy poteče. Při montáži do podezdívky budete řešit další problém, a to krátké montážní závity na komponentech. Na co nalepíte obkladačky aby to bylo dostatečně pevné, dostatečně tenké kvůli krátkému závitu a dostatečně odolné proti vlhkosti?
Tyto baterie jsou opravdu dost nešťastné řešení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.