Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu,jak nejlépe udělat otvor do plechového dřezu pro baterii.
Děkuji
Pokud máte kuželový vrták na tenký plech, je to jednoduché, jen záverečnou díru nezapoměňte odjehlit z ´druhé´ strany...
Pokud nemáte, je nejlepší se obrátit na vybavenějšího kolegu...
Pokud ani to nemůžete/nechcete, lze - ale opravdu nouzově a opatrně, navrtat díry malým vrtákem po obvodu (vnitřním) kružnice potřebného průměru (dřez v místě vrtání musíte vypodložit, aby se plech nedeformoval), vnitřek vylomit a zbylé zoubky obrousit - ale je to děsná piplačka... Drobné nedostatky baterie překryje, je ale důležité, aby plech nebyl pozohýbaný - do mezery by zatékala voda...
Na koleně těžko. Lze odvrtat malým vrtáčkem pak vyštípat a začistit třeba stopkovou bruskou. Ale většinou to není to pravé "ořechové". Spíše najít kamaráda (instalatéra či kuchyňáře) s kobaltovým vrtákem a vystříhávacím trnem, za pár minut hotovo jak z fabriky...
A když už budeš mít tu díru hotovou,vezmi další kousek nerezového plech,do nějž také vyvrtáš díru a podlepíš silikonem ten otvor,aby se původní plech nevylamoval baterií.Originál dřezy,určené pro stojánek ,mají v tomto místě prolis,nebo zesilení.
JABRAKA
Jabrako, dřezy většinou NEMAJÍ prolis ani výztuhu v místě baterie. Nejjednodušší a funkční řešení za pár korun je použití k tomu určené podložky!
Pokud ten nástroj nebudete používat vícekrát, tak si myslím, že kupovat jej bude zbytečné. Vemte dřez, zajděte do stolárny, kde vyrábějí kuchyně a oni vám ten otvor udělají. Trvá to 5 min a hotovo. Akorát si dobře rozmyslete, kde baterie bude a není co řešit. Dejte jim za ochotu čokoládu nebo cigára a máte to.
Tex
Zdravím. Těch otvorů jsem už udělal asi 100. Záleží na dřezu , ale z 90% je to blato . Vemu podložku od baterky. Já ji říkám podkůvka. ( vypadá jak podkova) Obkreslím vnitřkem . Vyvrtám asi 6 děr malým vrtákem . Pak vemu větší a projedu. Zbytek dopiluju. Zrovna dneska jsem jednu dělal. Asi 5 - 10 minut práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.