Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Na určitou práci jsem si sehnala přes internet člověka, který se prezentoval tak, že to zvládne v pohodě. Během práce navyšoval cenu, chtěl vozit materiál a vůbec, výsledek práce je hrozný - vše se musí předělat, takže místo 20 nakonec zaplatím 40 (ne jemu)..
Jemu jsem zatím zaplatila jen 2000 z 8 dohodnutým. Bohužel má klíče protože pracoval dny kdy zde nejsem. Co mám dělat? Co udělal je k ničemu, smlouvu sice nemáme ale bojím se nezaplatit...jeho kolega vypadal jak motorkář... Co v takové situaci dělat?
Moc díky
Až dojde, zabavit nářadí, vyměnit fabku a čekat co udělá.
nebo nedělat nic..
bylo třeba reagovat v době: chtěl vozit materiál a vůbec, výsledek práce je hrozný
Na vašem místě bych mu vyjmenoval vady jeho práce s tím, že pokud je odstraní tak dostane dohodnutou částku. Pokud ne, tak za nekvalitní práci je 2000 až moc a spíš by je měl vrátit + ještě navíc doplatit způsobenou škodu na materiálu v hodnotě x peněz. . Pokud bude tvrdit že to udělal dobře, tak bych mu navrhnul nechat udělat znalecký posudek a rozhodne se podle něj. Jednal bych slušně, ale nekompromisně.
Zámek okamžitě vyměnit. Pokud se začne hádat nebo dokonce vyhrožovat, tak okamžitě volat policii (a hodí se mít po ruce pepřák) - pokud bude na policii záznam že vám vyhrožoval, tak mu bude jasné že při případném násilí by policie hned šla po něm a napadení si rozmyslí (pokud to není magor). Hodí se nahrávka jeho jednání = aby jste mu nemusela říkat o nahrávání, tak si na dveře nalepte malou (ale čitelnou) cedulku "tento prostor je monitorován záznamovým zařízením".
Byl jsem v podobné situaci. Vám jde o 6 tisíc. No já bych je na vašem místě zaplatil. Zkusil bych předtím uhádat nějakou slevu - každá tisícovka dobrá - ale v dobrým bez ostré hádky. Třeba vás to výjde na nějakých 5 tisíc. Já vím, je to dost peněz, ale berte to tak, jakoby jste dostala pokutu od policie za překročení rychlosti, prostě smůla. V životě s stanou horší věci.
Rozhodně bych s nima nešel do konfliktu, těch pět tisíc vyděláte za týden. Když vás ale ten primitiv něčím přetáhne tak to bude určitě horší. Tohle to je spodina společnosti, oni jsou tak primitivní, že si ani neváží lidského života a jsou schopni v pocitu křivdy vám něco ukrást, a zabít vás a někam zahrabat. Takových případů bylo dost. Fakt se na to vykašlete a rozejděte se s nima v dobrým!
Buďte ráda, že jste takto nepřišla třeba o 100 000.
Příště si najděte firmu a nebo klidně i OSVČ, pokud chcete ušetřit, tak přes e-poptavku nebo podobný server. Lidé z menšíchj měst bývají levnější než z velkých. Dá se takto ušetřit. Jo a na počátku každé spolkupráce řekněte, že chcete na všechno doklad a peníze že budete posílat na účet. Vymyslete si, že to po vás chce třeba stavební spořitelna.
Pravda je taková, že nejkvalitnější to budete mít, když si to uděláte sama.
Já například jsem se takto naučil dost věcí při stavbě domku a nelituji toho. Umím občas i poradit a hlavně z toho mám dobrý pocit, že jsem si to udělal pořádně, ač to trvalo dýl.
Jo a napište o koho jde a dejte sem fotky té zmršené práce. Jo a řekněte někomu o koho jde, protože pokud vás zabijí, tak ať se to aspoň rychle vyšetří. Tohle myslím vážně.
Taky mi jednou přišli takoví dva velcí tlustí polocigáni, měl jsem z nich strach, tak jsem jim řekl, že nejsem stavebník, že ho jen zastupuji a že ten už si dodavatele vybral, takže se omlouvám a ať mi nechají číslo, se se jim určitě ozvu při dalším projektu...
Pokud bych se už dostal do podobné situace, nic bych nehralil, snažil bych se aby dotyčný dílo písemně předal. Do předávacího protokolu ( stavebního deníku ) bych napsal vady, které se na díle projevují ( bohužel jste je nespecifikovala ). Pak mu klidně řekněte, že mu nezaplatíte, dokud nebudou tyto sepsané vydy díla odstraněny. Pokud máte strach s motorkáře, na každé jrdnání mějte aspon 2 svedky, on si vydírání každý rozmyslí. Jedna rada na závěr: Jakmile jednou dáte peníze z ruky už je nikdy nedostanete zpět, a to ani s pomocí soudů
Vidíte to moc černě a nic o něm nevíte. Říct mu to jednoduše, tady jsme se domluvili za práci, kterou jste neudělal podle mých představ, zaplaceno jste dostal, vezměte si věci a nashledanou. Jednoduché, rychlé a nekonfliktní. Rozhodně nevidím důvod mu platit za 100% práci, když 100% neodvedl ale ani ta práce není hotova.
Pokud příště meloucháře, tak chtít vidět reference, případně se zeptat majitelů jak s nimi byli spokojení. Dneska je melouchářem každý vořežprut, který poctivou práci neviděl ani z rychlíku ani v receptáři nebo radách ptáka loskutáka. Najít šikovné řemeslníky nejen ve stavebnictví, ale např. i automechanika je dnes hodně velký problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.