Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji doma zvednout podlahu místnosti o 10 cm. Jako nejednodušší a nejlevnější způsob vidím udělat dřevěný rošt a na to OSB desky. Ale teď jsem na pochybách, zda dát OSB jen jednou vrstvou a jaký zvolit průřez hranolů roštu. Vzdálenost "trámků" roštu předpokládám cca 0,75 m.
Ještě jednu otázku. Na OSB lze dát i dlažbu? Nebo jen koberec, lino,...
Děkuji za Vaše odpovědi předem
Možná by cenově (i pracovně) vyšlo lépe stávající podlahu vysypat liaporem a na to OSB desky (nebo levnější Durelis) bez roštu. Liapor navíc funguje i jako izolace. Desku doporučuji dát ve dvou vrstvách, pak stačí i tloušťka desek 12mm.
Na OSB nebo Durelis lze lepit dlažbu flexibilním lepidlem.
Dobrý den, díky všem. S tím Liaporem to vypadá zajímavě. Jen jsem s tím nikdy nepracoval. Není nutné tam mít taky nějaký rošt _ vedení pro stahování latí do roviny?
Lehčený beton mě taky napadl, jen bych to musel nosit v kyblech přes půlku chalupy a byl by z toho asi pěkný svičík.
Na rovnání liaporu používám dva CD profily od SDK. Do rozsypaného liaporu si je usadím do vodováhy, v určené výšce, a podle nich strhávám latí do roviny. CD průběžně posunuji a před pokládkou desek vyndám.
Ještě bych se teda zeptal. Ty OSB se tam musí dávat postupně že? Jinak bych to srovnal a pak pošlapal při pokládání desek.
doplněno 13.12.12 13:12:ještě snad poslení radu - jakou frakci a jaké označení Liaporu ( je toho spousta druhů a jsem z toho trochu zmatený...)
Ano, postupně. Z místnosti musíte při rovnání liaporu někudy odejít, od tohoto vchodu začnete pokládat desky, na položenou desku již můžete stoupnout (raději ne na kraj aby se okraj nezabořil) a pokládat další desku.
Frakci doporučuji 1-4 nebo 4-8, větší se pak hůře rovná. Pokud na novou podlahu "spěcháte", kupte sušený pytlovaný, pokud nespěcháte, můžete koupit levnější nesušený a po vysypání ho nechat pár dní vyschnout.
jak píše "hop". řešil bych to Liaporem. sám jsem ho použil do celého podkroví (100m2) v kombinaci s kročej.izolací na to desky OSB P+D dvakrát křížem, lepené a prošroubované, nebo desky Cetris, podlah. sádrovláknité desky atd. Liapor to srovná, kročejovka odhluční a desky zpevní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.