Nejste přihlášen/a.
Řeším problém s obložením monolitického betonové schodiště. Moje představa je následující: Po vytvrdnutí betonu vyrovnat nějakou vhodnou stěrkovací hmotou, penetrace, pak natřít lepidlem a přilepit vinylové dílce. Problém je že nevím jestli je to správný postup protože o lepení vinylu na schody toho na netu není moc k nalezení. Jen to že je to možné. Všiml jsem si ještě, že na několika málo fotkách hotových realizací používají hliníkové hranové lišty. To mě zaujalo protože mám obavu aby se to nezačalo na hranách po čase odlupovat.
Jako zásadní problém proč to řeším je, že když se schody vylijí betonem na čistou výšku s tím, že na obložení se počítá jen s 2,5mm vinylu na obklad už tam nic jiného (dlažba, dřevo, atd...) kvůli výšce nedám. Proto prosím každého co má s takto obloženýmy schody jakoukoli zkušenost o informace. Díky.
Nemám zkušenost s lepením vinylu, ale proč betonovat schody na čistou výšku? První schod se udělá nižší o sílu obkladu a pak logicky vznikne poslední stupeň vyšší. Po nalepení vinylu, či čehokoliv jinýho s čím se počítalo při betonáži je výška schodů všude stejná, na milimetr.
O to mi právě jde. Když bych tam chtěl dřevo tak první a poslední schod snížím asi o 3 cm (prostě o sílu toho prkna). Když tam ale chci dát vinyl, tak ty 2-3 mm na prvním a posledním schodu nebudu řešit a vybetonuji to na čistou výšku. Jestli ale potom zjistím, že vinyl tam dát nejde (jak mi dnes v Brenu tvrdil prodejce) tak se ke dřevu už vrátit nebudu moci. Protože první schod by byl vyšší než ostatní a poslední by koukal nad podlahu o ty 3cm.
Ale proc by to nemelo jit?!
Jen zvaz skluz a rohove listy, penetraci dej/nedej dle vyrobce lepidla
Proč by to nemělo jít? Vlastně ani nevím. Tuto otázku jsem položil protože jsem se potřeboval ujistit že v tom není nějaký skrytý háček. Dnes když se někam přijdete na něco zeptat a naznačíte,že si to nenecháte udělat od nich, nedej bože když řeknete, že si to budete dělat sami, tak z vás udělají blázna s ničím vám neporadí. Tak se to snažím svým selským rozumem dát dohromady s tím, že se snad nějaká dobrá duše podělí o zkušenost se svojí realizací.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.