Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat mám před plynoměrem starý uzávěr plynu - nejde zavřít. Kdo má tento uzávěr ve vlastnictví já nebo plynárny? Nebo nešel by nějak zavřít - nejde sním otočit. Děkuji za odpovědi..
K Janiku, budu rád, když mě přesvědčíte o správnosti Vaší rady. Protože se dostavil technik z plynáren, přišel očuchávat spoje. Jelikož je v domě ještě rozvoz 2,5" na svítiplyn, jsou až k pynoměrům spoje šroubované. Zjistil netěsnosti, sepsal zápis, dal datum do kdy odstranit závady. Argumentoval jsem podobným názorem, ale ujistil mě, že se mýlím. Od přípojky v chodníku je to naše. Totéž mě potvrdili i 3 firmy, které jsem pozval k vypracování cenových nabídek.
Budu velice rád, když mě přesvědčíte předpisem či něčím podobným, abych ušetřil desítky tisíc korun, páč se jedná o předělání 6 plynoměrů...
děkuji a krásnou neděli.
Desi, tak nevím, mám poděkovat, nebo nadávat.
Jelikož jsem pozitivní, tak jistě že Vám upřimně děkuji za text i za potvrzení toho, že si to musí majitelka domu uhradit celou rekonstrukci. To mě na chvilku udělal radost kolega @kjanik , nepřesnou informací.
Pane Desi, nic jiného si nezasloužíte a
To je hlavní bolest starých kuželových kohoutů. Jsou těsněny vazelínou a když s kohoutem občas neotočíte, vazelína v nich zatuhne. Existuje jednorázové rychlé řešení. Zkuste mírně povolit matici na zadní straně kohoutu a klepněte do ní (přez dřevěný špalík, ať jí nepoškodíte). Tím se uvolní kužel v kohoutu. Pak kohout otočte a matici ihned zas dotáhněte. Pravděpodobně dojde k malému úniku plynu, takže větrat a nekouřit! Potom celý kohout zkontrolujte mírně zředěným saponátem (nesmí se dělat bublinky. Řešení je to nouzové, pokud potřebujete s kohoutem manipulovat rychle. Kohout nechte vyměnit, nebo aspoň vyčistit a nově namazat čerstvou vazelínou (to už sám nedělejte).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.