Nejste přihlášen/a.
Zdravim všechny.
Máme doma pračku Beko 15086P a přestala brát aviváž. Prášek normálně zmizí ale aviváž zůstane v šuplíčku. Šuplíček na prášek a aviváž jsem vyndal a umyl , ale při dalším praní aviváž zase zůstala. Mate někdo nápad jak na to?
Nám se aviváž nesplachovala když byl nastavený malý tlak v potrubí.Měl jsem 2Mpa a musel jsem přidat na3.
doplněno 23.04.12 23:40:Hujer správně 0,2Mpa-0,3Mpa,raděj 2Atm na 3Atm.Pitomé jednotky za to nemůžou.
My máme na vodárně nastavený zapínací tlak 1 bar a vypínací zhruba 3,2 bar a pračce i myčce to pohatě stačí. Takže je problém asi někde v pračce. Funguje vám správně elektromagnetický ventil u pračky na přívodu vody? Tedy jestli se otevírají všechny zpravidla 3 vývody podle průběhu programu. Některé pračky při napouštění na máchnání neotvírají pouze vývod nad aviváží, ale zároveň nad práškem, aby bylo napouštění rychlejší a aby se pročistila zásuvka s práškem. Pokud je třeba špatný zaoxidovaný konektor, tak se může voda na máchání napouštět jen přes práškový zásobník a nemusí přes aviváž téct.
děkuji za odpovědi, ten tlak by to být teoreticky mohl, bydlíme v baráčku, ale nějak si neuvědomuji, že by dříve při poklesu tlaku byl nějaký problém,ale kouknu na to. S tou hustotou aviváže to asi nebude, pračka tam šlape asi rok a nikdy nebyl problém,až teď,ale určitě to taky zkusim. Kdyby někoho ještě něco napadlo tak sem s tím. Zatím vám všem moc děkuji.
chtěla bych se zeptat, co vám tedy pomohlo k tomu, aby opět pračka aviváž brala, mám v současné době totiž stejný problém a nevím, co zkusit. Děkuji
podívejte tady, je to sice jiná pračka, ale princip je u všech podobný
jinak hledat na poradně, řešeno vícekrát
Zwiki, prasek možná, ale aviváž?
Ta se ma davat pri posledním máchání a ne na začátku.
A automaticka je proto, abych u toho nemusela sedět a cekat, kdy bude naposled napoustet, abych ji vypla a vlila aviváž.
doplněno 13.08.14 20:05:Pokud jste zkusila vymyt, pokud máte blizko vanu (jako ja), coz sprchovou hadicí teplou vodou zkusit proplachnout?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.