Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnátko na panty

Od: magdon® odpovědí: 5 změna:

Sháním tenhle nástroj. Je to přípravek na seřizování starších dveřních a okenních pantů. Nevíte, kde by se to dalo sehnat? Vyrábět se mi to moc nechce, ono je to složitější, než to na pohled vypadá.

Rovnátko na panty

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albert*
hodnocení

0x

Dá se to nahradit použitím tzv SIKO-kleští. Vyžaduje to trochu větší sílu. Vypadají takhle: heureka.cz/...

hodnocení

Jak vypadají sikovky vím, jenže já těch pantů potřebuju srovnat zhruba 300 a to na tom nechám ruce. Nehledě na to, že se sikovkama snadno poškodí dřevo oklo pantů.

hodnocení

0x

tohle již asi nekoupíte,udělat se dá vše ,v práci máme laser tak by to šlo udělat raz dva*smich*,nebo trubičky a svařit

hodnocení

Problém je v tom, že ta "oka" jsou excentrická, tloušťka jejich stěn se směrem k průřezu ztenčuje. Navíc nemám k dispozici oroginál a ani přesné rozměry a i když se to nezdá, klíč musí být vyroben poměrně přesně. Já už to začal podle té fotky vyrábět, ale moje možnosti jsou dost omezené, takže jsem to zatím vzdal.

pecenkav*

Tenhle nesmysl sme si vsichni taky vyrobili, ja ho ale stejne nikdy nepouzil, za 1. je hodne typu pantu a na kazdy by musel byt jiny klic a za 2. je to podle me tema sikovkama jednodussi, s tim klicem se stejne na panty v rohu blizko u zdi nedostanes, poradne ostre sikovky jsou lepsi.

Jinak neni vubec problem si to vyrobit, staci kousek kulatiny, do ni excentricky vyvrtata diru, zbytek uz dopilovat a pak navarit na nejakou delsi kulatinu a mas hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]