Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připevnění domovního čísla

Od: pavlan* odpovědí: 21 změna:

dobrý den, chtěl bych touto cestou poprosit všechny kutily,šikovné chlapy se šikovnýma rukama ,kteří by mi mohli poradit ,protože mám otce lempla-lenocha,si představte že není,nebo nebyl schopný za 25 let dát-připevnit na barák /bydlím v řadovce/ domovní číslo.,přitom to číslo s ním moje máma už sehnala tenkrát,když jsem byl malý a at ho přemlouvala jak chtěla,prostě ten lenoch to tam nepřipevnil.,to číslo/jsou to tři plastová /plast trochu težší/ čísla asi 15 cm vysoká,tak 2cm široká,fasáda trochu hrubší.jsme s bráchou mladí kluci a s tímto nemáme zkušenosti.,/-jen tak to přibít-nevíme-aby to taky nespadlo,taky nám jde o to aby to taky dobře vypadalo-UZ NAS STVE delší dobu-když k nám má přijet pošta,nebo někdo s nějakým materiálem a náš dům ten dotyčný pracně hledá,jen kvůli tomu že máme tatu na nic/ale to sem nepatří/ moc prosíme šikovné chlapy o radu či tipy jak tuto banálnost dát do pořádku.Děkujeme všem za odpovědi,bratři/nemáme se na koho obrátit/díky.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Ahoj, něco vymyslíme, jen trošku upřesni, jestli máte zateplenou fasádu polystyrénem, nebo klasickou omítnutou zeď?

des*

Každé číslo má na vrchní straně dírku na šroubek.Stačí si trochu rozměřit místo,kde to bude viset,potom se koupí hmoždinky,stačí 6tky,dlouhé šroubky z mosazi a pak se to jen přišroubuje.

doplněno 21.04.12 16:02:

Vrtat příklepovou malou vrtačkou,vrták6,je potřeba vysavač,jinak bude na zdi červená cesta od cihlového prachu.

pavlan*
hodnocení

dobrý den,máme klasickou omítnutou zed,tenkrát se ani zateplování neprovádělo-omítka je dělaná ,když jsem ještě chodil do školky,díky, bratři.

jirbar*
hodnocení

2x

No jakej otec takový syn, když za 25 let nedokázal takovou blbost udělat za otce.

A to je nějaká specialní rada na to jak připevnit číslo na barák? Zajímavé *sok*

Navíc jak víte, že je klukovi 25let. Tolik let může stát barák, případně jsou v něm 25 let nastěhovaní. A klukům může být klidně 15.

jirbar*

Než něco napíšeš tak se zamysli (pokud to umíš) zda smyslem příspěvku tazatele bylo žádost o radu, nebo dělat z táty idiota a flákače. Asi tak velký flákač (táta) nebude, když si udělal čas na "výrobu" "povedeného" synáčka.

poiu*

Žádné deaily neznáte, tak proč ho urážíte, že je lempl? Když mu neumíte/nechcete poradit, tak nemusíte odpovídat...

jirbar*

Tvůj problém je, že neumíš číst. A upozornit, že tohle je poradna a né vylejvárna emocí na "nepovedeného" tátu je prostě nutno.

A nějak jsem si nevšiml komu vlastně radíš. Nějak jsi se zamotal v tom mravokárství.

pavlan*
hodnocení

ne,pane,máma moje je z něj něštastná,to by jste mě nebo nás urazil,My jsme ted pro mámu opora a jak ona říká o nás-jsme pro ni balzám na nervy,nesudte nekoho koho neznáte a o kom nic nevíte,i my jsme z něho nestastní-ale na to se tu ted neptáme-ted nám jde jen o to blbé číslo,bratři.

jabraka*
hodnocení

1x

Nevím,o čem píšeš.Městská evidenční čísla sestávají skoro vždy ze dvou smaltovaných tabulek,jedna s evidenčním číslem nemovitosti a druhá pořadové uliční číslo.Obvykle je město přiděluje v podobě smaltované plechové tabulky se čtyřmi otvory v rohu.Mají dokonce svoje určené rozměry.Tyto tabulky lze poměrně snadno pomocí hmoždinek a vrutů na dům do předepsaného místa přišroubovat.

JABRAKA

Ve středu města ano, ale v okrajových částech, případně vesnicích to tak není.

Tam jsou jen čísla popisná. Jedno číslo, tří až čtyřmístné. My třeba máme plechovou tabulku, nejspíš nafasovanou za komančů (40let) a sousedi naproti mají už nejspíš taky tak dlouho tři hnědé plastové číslice, nejspíš jako tazatel tohoto dotazu.

des*

Ano,my máme také každý jaké se mu hodí,my máme z plechu V200mm š100mm,jsou vidět na 50metrů a není problém.

buss
hodnocení

0x

Tož něco dělejte, záleží na podkladu, za neoznačení je flastr. Divím, že že ještě za tu dobu nebyl udělen. A obec nestanovila, jak DČ vypadat?

hodnocení

0x

Je jedno, jaký je otec.

Kupte si lepidlo PATTEX, prodávají ho i v malé tubě. Vyměřte si místo, kde číslo má být, ať je v rovině, potřít lepidlem a přiložit. Používám ho na různé věci a drží. Jen můj názor.

doplněno 21.04.12 15:57:

Na hrubší fasádě si vyznačte místo, kde číslo bude. Místo na fasádě můžete smirkovým papírem vyhladit.

pavlan*
hodnocení

díky za odpovědi,tak tolik nám teda ještě fakt není-to si musíme ještě počkat-a právě proto že jsem tak mladí,tak tu prosíme o radu,"bejt" nám víc,tak to sem nepíšeme,ne/no nic/všem,kdož to s námi myslí upřímně tak děkujeme-bratři.-paní Viky-dík/jinak ještě pro ostatní -druhá strana čísel je hladká - a pro zajímavost- jedno číslo tenkrát stálo-15,50 korun.-to je totiž na druhý straně toho čísla.

figurek*

nemáte strýčka nebo souseda, co by pomohl? Jak už vám tu napsali, stačí příklepová vrtačka, tu má dnes kdekdo, do ní vidiový vrták šestka, čtyři hmoždinky šestky a do nich přiměřeně dlouhé šroubky, pokud možno nerez. To všechno má dnes doma kdekdo.

číslo přiložte na zeď, do dírek na čísle strčte tenký křížový šroubovák a vyvrtejte jím začátek děr. Pak uchopte vrtačku a vyvrtejte tak hluboké díry, aby se do nich hmoždinky právě tak vešly. Vrtejte pomalu na nízké otáčky, nespěchejte. Hmoždinky nesmí lézt ven nebo se propadat dovnitř. Kladívkem naklepněte hmoždinky do děr, přiložte číslo, dírkami prostrčte šroubky a šroubovákem utáhněte. Při troše opatrnosti snad ani není co pokazit.

Mnoho zdaru.

pavlan*
hodnocení

jo,díky panu figurkovi- to se nám zdá celkem přijatelný, strýčka,dědu a ani nikoho známého nemáme,proto jsme se obrátili tady na poradnu,tady jsou starý baráky a většinou mají čísla ty plechový jak je namalované bíle v červeném poli-jsou to ta stará čísla-zda pamatujete.a taky tady dál od nás má někdo něco jako překližku a na tom nalepený číslo/nic moc/-říkala máma-že to tenkrát dost těžko sháněli,ani to u nás neměli-nebylo to k sehnání.jinak s tou příklepkou umíme,pracovali jsme s ní ve škole,jen si ji musíme asi půjčit v půjčovně,táta nic takovýho totiž nemá,když nic nedělá,.zatím všem díky za rady,když si někdo na neco ještě vzpomene budeme rádi,dík,bratři

hodnocení

0x

Vy přechytřelí je problém podívat se jak je číslo připevněné u sousedu? Kritizovat umí kde kdo.

ladinpraha*
hodnocení

0x

hodnocení

0x

petex je dobrej nápad pak ještě vodováhu a musí se zadařit

korina*
hodnocení

0x

takyy jsem toto řešila , né na domě ale na chatě .Jelikož miluji sovy, mám jich mnoho , tak jsem si od výrobce keramiky nechala uělat sovu a ona drží to číslo . je to velmi působivé a sklidila jsem s tím obdiv. Nezapoměla jsem na tři otvory a to dva v jejích velkých očí a jeden dole pod číslem. a potom přišla na řadu vrtačka , hmoždinky a přivrtat. Sova pyšně drží číslo k mé spokojenosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]