Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střešní okna Rooflite

Od: artemio77* odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat, jestli někdo máte osobní zkušenost se střešními okny firmy Rooflite.

Dočetl jsem se, že je vyrábí stejná firma, která dělá i Veluxy.

Kvalita je prý dost podobná jako u Veluxu, ale ceny jsou tak na polovině. Budu rád za každý příspěvek, právě se chystám předělávat podkroví a sbírám cenné informace ;)

Předem děkuji

Artemio

rooflite.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papusek
hodnocení

0x

Dobrý den,

ano můžem to potvrdit z vlastní zkušenosti. Rooflite a VELUX jsou stejná okna. V podkroví máme okno VELUX a při dokončování podkroví bylo potřeba dokoupit 6ks dalších střešních oken. Potřebovaly jsme však aby bylo okno vzhledově stejné s již nainstalovaným oknem VELUX jelikož budou všechna okna vedle sebe. Na doporučení montážní firmy jsme koupily střešní okna Rooflite (v akci se slevou 40% přes www.sokna.cz). Můžeme potvrdit, že jsou okna Rooflite a Velux naprosto stejná. Jsou tam stejné Velux panty, plechování, stejná kvalita zpracování i stejně krásné a dokonale zpracované dřevo. Taky záruka je 10 let jako u Velux. Co by jsme kritizovaly je velmi malý výběr odstínů rolet. Vyřešily jsme to nakoupením rolet Velux, které jak jinak do oken Rooflite přesně pasují.

Papoušek

smiler

No silně pochybuju že jsou to stejná okna.Pozor na to.To že stejně vypadají neznamená že jsou stejná.To by si velux zanášel do vlastního hníza.To je stejný nesmysl jako by Škoda auto vyráběla Octavii např. za 400 000 a pak vyráběla to samé auto které stejně vypadá ale třeba pod názvem "Pepík" stálo by jen 200 000.Zní Vám to logicky? Nikdo by tu octávii přeci nekupoval.

Jiná situace a to stává čím dál víc že někdo něco napodobí za pár korun...to bude asi i případ těch oken

papousek*

Dobrý den,

taky jsem tomu nechtěl věřit, ale pokud střešní okna Rooflite uvidíte na vlastní oči, tak také uvěříte, že jsou stejná jako okna VELUX (vč. kódů mezi skly, na pantech apod. na roletách i na paletách dokonce i s logem VELUX). Porovnání s auty je velmi správné a všichni výme, že například Škoda Superb je kvalitou stejná jako Volkswagen a přitom cenově úplně jinde - níže. Vůbec to přitom neznamená, že by lidé přesatly kupovat Volkswagen! Pro výrobce to však znamená, že nepřijde o zákazníky, kteří by jinak drahá auta/okna nekoupily. Majitel Veluxu prodává tedy drahou značku VELUX a zákazníky, kteří nechtěji nebo nemohou koupit drahá okna nepřenechají milostivě konkurenci, ale zízkají i tyto zákazníky, kterým nabídnout kvalitní střešní okna pod jinou značkou (bez trojskel apod) za nižší ceny. Stejně jako výrobci aut získají více zákazníků než aby je přenechaly konkurenci. Dle mého mínění je to z obchodního hlediska velmi chytré. Potom není divu, že majitel VELUX, patří k nejbohatším firmám světa a přitom VELUX produkuje jen 30% a o zbytek se postarají ostatní jaho značky střešních, fasadních oken, dveří apod. Pečlivě jsme si vše ověřil abych nenaletěl protože ta cena je opravdu rozdílná. Mrkněte na stránky majitele VELUXU a Rooflite www.vkr-holding.com

@papusek. Dobrý den chtěla jsme se Vás zeptat jsme před výměnou starého Veluxu chtěla jsem nechat dát opět totožný Velux ale náhodu jsem narazila ted na Váš příspěvek.Chci se zeptat jsou to opravdu rozměrově stejna okna? Pasují doplnky? zateplené lemování?atd..Nebo jste přeci jen zaznamenal nějakou odlišnost.Máte je čerstvě namontované nebo už déle že můžete posoudit i funkčnost chování v zimě atd..

PS.mám stávající dřevěný velux ale ted chci dát plast

děkuji Jana

artemio77*
hodnocení

Ano ta cena mě samozřejmě taky hned zarazila.

Každého napadne, v čem je asi háček? To co píše Papoušek mě velice potěšilo, pokud to opravdu tak je, asi nebudu váhat...

ich*

To snad ne. Viděli jste někdy ty okna z blízka? Koukli jste se na těsnění křídla?

Okna Rooflite jsou stará okna Velux - výběhový typ, okna dělaná na staré Velux lince - rovnou si je můžete jít koupit do OBI, HORNBACHU, BAUMAXU atd. - všude je mají-jen vždy pod jinou (svojí) značkou. Retrookna 90.let - do moderní stavby nepatří...

papousek*

Dobrý den,

to, že se jedná o stará okna VELUX byla pravda do roku 2010. Velux tato okna přestal pod značkou VELUX prodávat v roce 2005 a Rooflite jejich prodej ukončilo v roce 2010. Okna Rooflite vyrobené po roce 2010 jsou opět identická s okny VELUX, která se vyrábí v současné době (2012). Vše vč. těsnění je stejné se současnými okny VELUX. Samozřejmě Rooflite porovnávám s běžnými Velux okny a ne s řadou VELUX, která se dodává s trojskly a stojí 20000 Kč /ks. Opět jen upřesňuji, že s Veluxem je srovnatelná jen řada Rooflite, která se dodává mimo markety (Baumax apod.). V marketech mají pouze hoby řadu, kterou bych s Veluxem také nesrovnával. Mimo markety však Rooflite dodává okna, která jsou zcela stejná s okny Velux 2012.

Papoušek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]