Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , momentálně si opravuju dílnu a jednu stěnu asi 8 m mám v 1,3 m v zemi . Zdi jsou vlhké a cihly odpadají v některých místech. Malta která drží cihly je jako ztvrdlý mokrý písek který jednoduše sejmete. napadlo mě odkopat z vnější strany hlínu a dát tam nějakou folii ale co nejlevněji Děkuji za radu Bedy
Jediné funkční řešení je oddělení základů od nadzemní části zdi vložením hydroizolace. Dělají to firmy podřezáním, je to ale docela drahé a zručný kutil, pokud není líný si může udělat sám. V cihelném zdivu je to brnkačka. Po kouscích podkopávat, zarovnat na základu cementem rovinu, vložit ipu a díru zazdit. Takto se dá dělat několik otvoru současné v určité vzdálenosti od sebe a postupně celou zeď. Obkopávání jen boku zdi a vložení folie sice vlhkost o něco málo zmenši, problém ale neřeší, vlhkost stejně bude vzlínat odspodu pod barákem.
doplněno 19.04.12 21:51:ipu samozřejmě na sebe napojovat přesahem, případně ji i ohřát aby se v přesahu slepila.
Tady je ta zeď je možné až to odkopu a zaizoluju tak vyschne a malta bude tvrdá protože je jako písek
zde je dodatečná hydroizolace
a pohled zevnitř.
vidíte ten výškový rozdíl terén vers. vnitřní podlaha
a je tam hydroizolace bez odkopávání...
ale vysvětlení je na několik stránek. I když někomu vadí, že sem dávám kontakty, přesto pro dobrou věc...
ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz
bedy, nevím zdali jsem dotaz pochopil správně, nejlevněji..
odkopat sám, a nechat volně stěnu bez hlíny...
tak jsem to nemyslel odkopat sám ano ale ta folie aby nebyla za 100000 Kč přemýšlel jsem o svetplastu.cz/... a potřebuju poradit co sem tam jěště musí dát třeba na tu zed atd
bedy, to byste ale musel tuto izolaci podstrčit i pod zeď, pak vytáhnout nahoru a ochránit nopovkou, nebo něčím jiným.
Máte řez nebo fotku?
...ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz
řeším podobný problém ve starém domku u rodičů a našel jsem toto: lear.cz/... To je asi blbost, že? A taky to možná nebude nejlevnější?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.