Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace zdiva- jak na to

Od: bedy* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den , momentálně si opravuju dílnu a jednu stěnu asi 8 m mám v 1,3 m v zemi . Zdi jsou vlhké a cihly odpadají v některých místech. Malta která drží cihly je jako ztvrdlý mokrý písek který jednoduše sejmete. napadlo mě odkopat z vnější strany hlínu a dát tam nějakou folii ale co nejlevněji Děkuji za radu Bedy

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

1x

Jediné funkční řešení je oddělení základů od nadzemní části zdi vložením hydroizolace. Dělají to firmy podřezáním, je to ale docela drahé a zručný kutil, pokud není líný si může udělat sám. V cihelném zdivu je to brnkačka. Po kouscích podkopávat, zarovnat na základu cementem rovinu, vložit ipu a díru zazdit. Takto se dá dělat několik otvoru současné v určité vzdálenosti od sebe a postupně celou zeď. Obkopávání jen boku zdi a vložení folie sice vlhkost o něco málo zmenši, problém ale neřeší, vlhkost stejně bude vzlínat odspodu pod barákem.

doplněno 19.04.12 21:51:

ipu samozřejmě na sebe napojovat přesahem, případně ji i ohřát aby se v přesahu slepila.

moto, vynikající odpověď a souhlasím.

bedy*
hodnocení

Toto je pohled z vnější strany

Hydroizolace zdiva- jak na to
bedy*
hodnocení

Z vnitřní stany

doplněno 20.04.12 11:02:

Tady

doplněno 20.04.12 11:03:

Tady

Hydroizolace zdiva- jak na to #2
bedy*
hodnocení

Tady je ta zeď je možné až to odkopu a zaizoluju tak vyschne a malta bude tvrdá protože je jako písek

Hydroizolace zdiva- jak na to #3

cukrar.rajce.idnes.cz/...

zde je dodatečná hydroizolace

a pohled zevnitř.

vidíte ten výškový rozdíl terén vers. vnitřní podlaha

a je tam hydroizolace bez odkopávání...

ale vysvětlení je na několik stránek. I když někomu vadí, že sem dávám kontakty, přesto pro dobrou věc...

ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

hodnocení

0x

bedy, nevím zdali jsem dotaz pochopil správně, nejlevněji..

odkopat sám, a nechat volně stěnu bez hlíny...

bedy*
hodnocení

tak jsem to nemyslel odkopat sám ano ale ta folie aby nebyla za 100000 Kč přemýšlel jsem o svetplastu.cz/... a potřebuju poradit co sem tam jěště musí dát třeba na tu zed atd

bedy, to byste ale musel tuto izolaci podstrčit i pod zeď, pak vytáhnout nahoru a ochránit nopovkou, nebo něčím jiným.

Máte řez nebo fotku?

...ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

bedy*
hodnocení

zítra dodám děkuji brzy nashledanou

fik*

řeším podobný problém ve starém domku u rodičů a našel jsem toto: lear.cz/... To je asi blbost, že? A taky to možná nebude nejlevnější?

fíku, nevím nic o domku vašich rodičů, ale chemie nikdy nedosáhne 100% učinnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]