Nejste přihlášen/a.
Dobry den prosim potrebuji poradit, budu delat zamkovou dlazbu, rozmer 6x3m pod pergolu a prosim o radu kolik mam kopat do hloubky a kolik kubiku sterku a jakeho druhu mam vysypat.Dekuji mnohokrat PK
Záleží na umístění, kvalitě půdy a hladině spodní vody... Takhle paušálně asi poradit neumím, ale dělal jsem si něco podobého na jílovité půdě a v ďolíku, takže jsem položil cca 0,5 m jemného štěrku (do cca 40 mm), udusal žabou, na to cca 3 cm jemného kopaného písku (kterým jsem pak dlažbu i vysypal) - a nic se moc nehejbe, voda při dešti vsakuje...
Pod pergolu? to tam budete jen chodit a zatížení bude jen několik kilo na metr.
Je mnoho postupů, ale vždy na střední a větší zátěž. Osobně bych odebral od "0" 10 cm zeminy, silně uhutnil, srovnal na výšku -6cm, opět silně uhutnil, urovnal na -5cm, pro jistotu opět uhutnil, srovnal štěrkem 4-8mm na výšku -4cm, a položil zámkovou dlažbu 4cm. Zapískoval a uhutnil deskou...pak jen oslavoval...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.