Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamkova dlazba

Od: rtep* odpovědí: 2 změna:

Dobry den prosim potrebuji poradit, budu delat zamkovou dlazbu, rozmer 6x3m pod pergolu a prosim o radu kolik mam kopat do hloubky a kolik kubiku sterku a jakeho druhu mam vysypat.Dekuji mnohokrat PK

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Záleží na umístění, kvalitě půdy a hladině spodní vody... Takhle paušálně asi poradit neumím, ale dělal jsem si něco podobého na jílovité půdě a v ďolíku, takže jsem položil cca 0,5 m jemného štěrku (do cca 40 mm), udusal žabou, na to cca 3 cm jemného kopaného písku (kterým jsem pak dlažbu i vysypal) - a nic se moc nehejbe, voda při dešti vsakuje...

hodnocení

0x

Pod pergolu? to tam budete jen chodit a zatížení bude jen několik kilo na metr.

Je mnoho postupů, ale vždy na střední a větší zátěž. Osobně bych odebral od "0" 10 cm zeminy, silně uhutnil, srovnal na výšku -6cm, opět silně uhutnil, urovnal na -5cm, pro jistotu opět uhutnil, srovnal štěrkem 4-8mm na výšku -4cm, a položil zámkovou dlažbu 4cm. Zapískoval a uhutnil deskou...pak jen oslavoval...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]