Nejste přihlášen/a.
V naší ulici jsou řadové domy s tím že je silnice a kolem ní jsou domy každý dům má dům ten je u silnice dál dvůr a zahradu na zahradě je garáž to je za domem za dům vede cesta , které byla opravována naposledy snad asi tak před 20 lety a to tak že na starou polní cestu nasypaly štěrk ten už tam dnes není už je vyježděn a je tam hrozná hliněná cesta s výmoly i s velkými nikdo se tam o to nestará a nebýt nás občanů tak by cesta zarostla takže ke garážím je příjezdová cesta hrozná umýt auto se nevyplatí protože je tam hned zas špinavý když jedu s autem tak mám strach kde zůstane přední nárazník. Ale co mě nejvíce naštvalo je to že celá ulic je v rekonstrukci udělali chodníky opravily silnic před domy ta si to taky zasloužila byla dlážděná. Ale za domy se toho nikdo ani nedotkl a jako vrchol toho všeho si pan starosta který má dům u cesty dozadu nechal přeasfaltovat ale jen ke svému domu (to je hned první dům a on to má na boku ten vjezd ne uplně vzadu za domama bydlí v proluce) a ještě k tomu si nechal udělat zídku a plot a vyasfaltoval si to až před garáž asi 10 m. Asi 10 lidí podalo návrh na opravu cesty za domy protože je příšerná ale pan starosta ne radši si asi nechá udělat zídku a příjezdovou cestu ke své garáži. A tak se ptám v tomhle případě pomohla by nám občanům nějaká petice nebo něco podobného? Případně co?
Děkuji
Říká se,jaký starosta,taková obec...Petice je jedna z možností a je to dobrá možnost.Čím víc podpisů,tím lépe.Já bych do toho šel.Alespoň se ukáže jak starosta dbá hlasu občanů...
Asi takhle já s peticemi nemám velkou skušenost jak se musí petice založit co musí být její součástí pomohli by ste mi s tím.
Jak naslouchá občanům no moc ne ale myslím že pod tlakem více občanů to je pod podmisem minimálně 100 lidí by snad povolit mohl.
Velmi dobře si prostudujte, co všechno musí petice splňovat. Nic neopomeňte, neošiďte. V minulosti jsem se několikrát setkala s tím, že občané sepsali a předložili petici, která ale nebyla formálně zcela v pořádku. Výsledek byl takový, že vedení město konstatovalo, že petice nesplňuje náležitosti, tudíž není peticí, tudíž není třeba se problémem zabývat.
Pokud by byl podmět pro tr. stíhání, tak tento podat rovnou na SKPaV OHK (skupina kriminální policie a vyšetřování oddělení hospodářské kriminality), ačkoliv já v tom prozatím nic na trestní stíhání nevidím.
1) čí je ta ulice, města, soukromá nebo je to polní cesta? hledejte v katastru
2) k asfaltu u starosty, vymluví se tím, že jim zbyl asfalt, polní cesty apod. se standartně několik metrů vyasfaltují a dál pokračují postaru (i u sestry v satelitu to takhle udělali. Takže potom má výmluvu, kterou nerozbijete.
3) pokud je ta první cesta, o kterou se Vám jedná města a vy si na ní něco poškodíte, předpokládám, že tam není dopravní značení, které by upozorňovalo na stav silnice, takže svědky, fotodokumentaci, policii a nárokovat náhradu škody po městu, nebo spíše respektive majiteli komunikace (pokud je to však klasická polňačka, nemáte nárok na nic).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.