Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li někdo máte nějaké zkušenosti s vysazením křídla u plastového okna. Na internetu jsem se dočetl, že se musí vydělat kolíček z vrchního pantu směrem dolů a pak se křídlo pouze vysadí z dolního pantu. Jen tedy nevím jak vytáhnout ten kolíček? To se zvrchu nějak opatrně vytluče? Zespodu tam nemám příliš moc místa a není moc za co to chytit. Takže nevím co s tím. A ještě jedna otázka, pokud se kolíček vytahuje směrem dolů, jak ten kolíček v tom pantu tedy drží, že nevypadává? Děkuji za Vaši pomoc. Pavel
Děkuji za Vaši odpověd a za návod. Jen si mi jedná o to, jak ten kolíček mám dostat ven. Zvrchu je špaleta, takže tam už není moc místa abych ten kolíček vytloukl zvrchu. A zespodu nevím jestli to pujde nějak kleštěmi vytáhnout nebo vytlouct pomocí šroubováku. Nerad bych to poškodil. A ještě mi není jasné jak tam ten kolíček vlastně drží, není to ještě někde nějak pojištěné?
Po sejmutí plastové krytky tlačím seshora šroubovákem naplocho, překonám odpor pojistky a pak táhnu opatrně kleštěmi dolů až do dalšího zacvaknutí do spodní polohy. V té horní a dolní poloze zacvakne čep do nějaké aretace, nepátral jsem o co konkrétně jde...
Nebojte se toho a nepoužívejte násilí, před operací si to třeba namažte..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.