Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
potřebuji poradit,kdy je lepší dělat anhydritové podlahy,jestli před sádrokartonem v podkoví nebo až po sádrokartonu.
Anhydrit má velký obsah vody,zda-li ta vlhkost nepoškodí sádrokarton.
Děkuji Aleš
Není problém okolo stěn podél sádrokartonu vložit pásek (odřezek)sádrokartonu,a nivelačku nalít k němu.je dobré,když u sádroše vznikne dilatační mezera,ta se může zastříknout pěnou,než se položí krytina.
JABRAKA
Dobrý den,
ale já nemyslím styk anhydritové podlahy se sádrokartonovou příčkou,ale jedná se mi o sádrokarton na stropě a šikminách v podkroví.Zda-li mu nebude vadit vlhko z anhydritu.
to prave myslim ja, plati Anhydrit udrzovat teplotu po 72hod. aby neklesla pod +5°C, na Anhydrit nesmi v horkem pocasi svitit slunce a pruvan po dobu 48hod. vse +-
SDK se nesmi osazovat ci nesmi byt v prostoru delsi dobu jak cca 50%, hodnoty 65% a 75% plati pouze po dobu 24hod.
osobne vim co udela SDK deska na stropu, kdyz je vlhkost 70-80% delsi dobu, takze SDK jiz mas osazene, tak ti nic jineho nezbyde, ale dohodni se s remeslniky kdy a jak muzes vetrat apod. a doufej, ze bude vse OK
radu klidne to dej, nic se nestane odeme nedostanes a asi vys proc jinak by jsi se neptal
Podle mě je možné dát anhydrit i po. Když použijete takové ty PE pásy (např. levnestavebniny.cz/... Ale je otázka, jestli ta páska 100% zabrání styku anhydritu s SDK...
Dobrý den.
Odpověď na Vaši otázku najdete zde: anhydrit-podlahy.cz/...
Jinak je to opravdu jedno jestli před a nebo po - jen jednou si pamatuju že došlo k poškození omítek, protože zákazník ihned po realizaci anhydritu vyrazil na 14 na dovolenou a celou tu dobu byla stavba uzavřená :o)- a tak mu spadnul omítnutý strop.
Pokud se začne po 48 hodinách od realizace intenzivně větrat, sádrokartonu se nic nestane (x krát prováděno, nikdy nebyl žádný problém.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.