Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karma Mora nebo Vega?

Od: pontee* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, řeším dilema ohledně staré Karmy Mora typ PO 35 na ohřev vody- je lepší koupit novou vložku za asi 3000 nebo Karmu vyměnit za ohřívač vody Vega 10 Max, výměna trubek a instalace by přišla na stejné peníze. Kdysi nám řekl jeden starý instalatér, že tak jako naše Karma není nic lepšího., že si ji máme držet. Od té doby ale uplynulo už dost let. Je to docela velká změna, neboť nový ohřívač vody zabere snad míň než 1/4 místa, než Karma, která je pořádný kolos, ale asi je výkonnější, tak se obávám, abychom neudělali chybu, ten nový ohřívač nemusí moc vydržet. Máme jej v zásobě, takže bychom použili právě ten typ.

Co myslíte? Děkuji!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den,karma Mora PO 35 byla velmi dobrá co se týká údržby a spolehlivosti, horší už to bylo se spotřebou a kvalitou výměníku.osobně jsem vložku několikrát letoval mosazí.Novou vložku nekupujte,odneste ji do sběru,já za vložku dostal 1100kč před 6 lety a zakoupil jsem Junkers WR 11 P23.Tato karma plně nahradí PO 35.Junkers -kvalita.Tenkrát jsem za ni dal 6000Kč.Máme ji dodnes,maká výborně.Pokud můžu poradit -nekupujte s věčným plamínkem ale s piezoel.zapalováním,samozř.novější model než mám já.Lovu zdar.

des*

Použijte tu Vegu,Mora už je dávno za zenitem,mimochodem kety neví že se pizoelektrické zapalování používalo už u té Mory na zapálení plamínku,který je nutný na správný chod ohřívačů vody.

hop®

Pokud vím, tak Mory měly jednorázové piezzoelektrické zapálení věčného plamínku. Dnešní plynové ohřívače věčný plamínek nemívají, plameny se zapalují piezzoelektrickou jiskrou pouze při odběru vody, zdrojem elektřiny je turbínka poháněná protékající vodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]