Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám vytvořit měďenku na mědi?

Od: ivca939* odpovědí: 9 změna:

Potřebovala bych udělat měďenku na měďeném drátu. Jak na to?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Nejlépe kyselinou dusičnou... Hůře kyselinou sírovou (přidat oxidační činidlo - např peroxid vodíku)...

ivca939*
hodnocení

:D to je sice pěkný, ale kde to mám asi vzít? potřebuju něco co najdu doma :D někdo tvrdí že něco s jedlou sodou, ale co?

mowla*

Jedlou sodou to asi mocka nepůjde..

Nedá se nic dělat, musíš na nákup do drogerie - tam kys. sírovou a peroxid (technický) určitě pořídíš... Nebo ještě kys. solnou (chlorovodíkovou)...

:)

ivca939*
hodnocení

poštvanej úkol do chemie *ee*

mowla*

Ještě mne napadlo - koncentrovaný roztok soli kuchyňské a povařit v něm ten drát...

majsterjoe*

To se da porad jeste koupit v drogerii? Kyselina solna a sirova?

mowla*

Myslím, že ano - minimálně akumulátorová kyselina koupit lze (sírová), solnou kupuju poměrně běžně... Technický peroxid taky...

hujer123*

Na památky se používá koňská moč, aby se po opravě co nejdříve smazal rozdíl mezi novou a stávající mědí. Už jsem to tu nedávno psal.

buss
hodnocení

0x

Zítra koupit patinovací sadu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]