Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na diamant z provázků?

Od: adlladl odpovědí: 2 změna:

Ahoj, potřebuju vědět, neznáte nějaké stránky kde je návod na diamant, čelenku a tak podobně?*nevi*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Popis uzlů - např.: gord.gringo.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

já umím vázat diamant. Naučil jsem se to podle jedné mimořádně pěkné knihy se jménem Uzel pro štěstí, ale netovou stránku s návodem jak na diamant, tu jsem hledal a hledal, ale nikde nenašel.

Jak vázat diamant? Není to až tak těžké, začněte lodní smyčkou. Zbytek sem vložím, až nadělám fotky.

doplněno 17.04.12 22:06:

tak tady je diamantová smyčka. Kdyby se vám nedařilo, pár fotek přidáme.

figurek.rajce.idnes.cz/...

1

začněte trochu vylepšenou lodní smyčkou podle prvního obrázku.

2.

provlečte provaz podle druhé fotky a zlehka utáhněte. Pak celý suk překlopte spodkem nahoru. Dostanete to, co je na třetím obrázku.

3

Na třetí fotce si všimněte, že provaz tvoří jakýsi dvojlístek, ze kterého leze třetí klička směrem nahoru. Právě ta vytvoří oko diamantové smyčky. Z toho dvojlístku musíte udělat čtyřlístek.

4

Na čtvrté fotce se dobře dívejte, kterým směrem se provaz stáčí. Oběma konci provazu oběhněte oko smyčky a oba konce provazu prostrčte s hora dolů, do středu uzlu. Dostanete suk na obr 5.

5

Suk teď sice vypadá pekelně složitě, ale váže se tak jaksi sám od sebe. S trochou cviku ho uvážete ho i potmě.

6

Uchopte smyčku za oko a suk naformujte. Máte diamantovou smyčku.

Jak na diamant z provázků?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]