Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuju vědět, neznáte nějaké stránky kde je návod na diamant, čelenku a tak podobně?
já umím vázat diamant. Naučil jsem se to podle jedné mimořádně pěkné knihy se jménem Uzel pro štěstí, ale netovou stránku s návodem jak na diamant, tu jsem hledal a hledal, ale nikde nenašel.
Jak vázat diamant? Není to až tak těžké, začněte lodní smyčkou. Zbytek sem vložím, až nadělám fotky.
doplněno 17.04.12 22:06:tak tady je diamantová smyčka. Kdyby se vám nedařilo, pár fotek přidáme.
1
začněte trochu vylepšenou lodní smyčkou podle prvního obrázku.
2.
provlečte provaz podle druhé fotky a zlehka utáhněte. Pak celý suk překlopte spodkem nahoru. Dostanete to, co je na třetím obrázku.
3
Na třetí fotce si všimněte, že provaz tvoří jakýsi dvojlístek, ze kterého leze třetí klička směrem nahoru. Právě ta vytvoří oko diamantové smyčky. Z toho dvojlístku musíte udělat čtyřlístek.
4
Na čtvrté fotce se dobře dívejte, kterým směrem se provaz stáčí. Oběma konci provazu oběhněte oko smyčky a oba konce provazu prostrčte s hora dolů, do středu uzlu. Dostanete suk na obr 5.
5
Suk teď sice vypadá pekelně složitě, ale váže se tak jaksi sám od sebe. S trochou cviku ho uvážete ho i potmě.
6
Uchopte smyčku za oko a suk naformujte. Máte diamantovou smyčku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.