Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak očistit mořený stůl na dřevo

Od: anetta* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer chci se zeptat zda mám vůbec šanci..Potřebuji očistit kuchynský masivní stůl co nejvíce na "surové dřevo".Stůl je mořený a pak něčím asi olejovaný.Mám vůbec šanci se k čistému dřevu dopracovat?Mám doma vibrační brusku,spoustu smirkového papíru a zdravé ruce...Otázka je zda vůbec mořené dřevo očistit na surové jde? Abych se netrápila zbytečně.Prosím o radu jak postupovat nebo si mám ještě něco dokoupit.Nebo je lepší dát stůl truhláři který by mohl mít profesionální brusky?

Děkuji Anetta

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem podobný případ řešil tak,že jsem použil střep z tabulového skla,jehož hranou jsem povrch oškrabáním zbavil laku i špíny.Jen je potřeba použít kožené rukavice.Použít jde i nabroušenou ocelovou planžetu - cidlinu.Použít jde i keramická škrabka. eko-produkty.cz/...

anetta*
hodnocení

Ale já myslím že to je mořené nedávno, to není starý nátěr že by tam byla nějaká vrstva která by šla škrábat.Je to nějaké mořidlo tam není moc co škrábat spíš brousit.

Anetta

hodnocení

0x

No, vrchní desku stolu bych si ještě dovedl představit, že se dá nějak inteligentně obrousit. Ovšem nohy a luby, to bude jinčí kafe a v různých koutech a rozích, tam to bude více než těžký. Je to děsivá práce a nechat to u nějakýho truhláře obrousit, většinou ručně, neb na to moc věcí není a ani ta vibračka není žádnej zázrak.

Spíš bych se zeptal, když to je nedávno mořený, proč to chceš sundat dolů?

hodnocení

0x

pokud někde u vás restaurují nábytek namáčí se to do vany s louhem ta dřevo vyčistí do čista,dělaj se tak ruzné věci,okna židle a tak a barva jde dolů raz dva,pak mě napadá odstranovač barev a vzít to vapem ale chce to zkusit aby dřevo neochlupatělo,já takhle udělal dětskou postýlku z emailu na krásné čisto,ale musí se hned dát usušit aby to nekroutilo se

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]