Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně zapravit okna po výměně

Od: verves11* odpovědí: 7 změna:

Potřeboval bych poradit s tím jak bych měl správně zapravit okna po výměně v panelovém bytě. Bohužel firma, která mi dělala venkovní zapravení a usazení parapetů myslím nepoužila nejlepší způsob a celé dílo je vyložené offláknuté. Je potom otázka jestli takove dilo by měl člověk reklamovat? Na druhou stanu pokud by přisla stejná parta vysledek by asi nebyl o nic lepší. V tom případě je lepší si to celé udělat sám. Současný stav je následující, fasáda je nezateplena (od budoucna se s tím počítá), z vnitří strany jsem v místnostech dělal sádrovou omítku, takže chci stejný materiál použít i na špalety.

Jde mi zéjména o to jak vyřešit zapravení z vnější strany jednak v místě parapetů a dále pak ve styku ramu okna (jestli aplikovat silikonový tmel nebo něco jiného a následně zapravit). V případě vnitřní strany použít APU lištu a zapravit ostění pomocí sádrové omítky.

Jak správně zapravit okna po výměně

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Upřímně - pokud fotky zobrazují konečný stav a ne mezistupeň prací, řval bych reklamaci tak, že by mne bylo slyšet v krajském městě!

Než silikon, je mezi okno a rámy lepší akrylátový tmel (minimálně na povrchovou vrstvu - na silikon nechytí stěrka)... A nebo APU i z vnější strany... Zevnitř jakoukoli omítku, zvenku doporučuju akrylátovou stěrku - je voděodolná...

verves11*
hodnocení

Ano fotky ukazuji konečny stav poté co jsem sundal parapety. Nevím co tam borci do toho dali, ale když jsem to viděl co to udělalo, tak bych to opravdu zapatlal sám lépe.

jabraka*
hodnocení

1x

Já mám na tuto konečnou úpravu svůj postup,který jsem několikrát vyzkoušel speciálně v paneláku.Využívám to,že okolo okna je zapěněno.Je zkušenost,že montážníci jsou čuňata a utěsnění pěnou bývá samá díra.Takže pěnu okolo vyříznu do hloubky 1 - 2 cm a dutinu vyplním proužkem polystyrenu ,který zamačknu do akrylového tmelu.Povrch stačí zarříznout a zarovnat akryltmelem.

Jinak pod parapetním plechem by měl být aspoň 3 cm polystyren kvůli tepelnému mostu.Pokud se následně zatepluje fasáda,měli by na to myslet.

JABRAKA

hodnocení

0x

"Borci" do malty narvali sádru. Prý se to při zapravení špalet dělá, ale tady to přehnali. Každopádně reklamovat.

repkin*

*zed**bzum**modla*pane bože, kterej vůl*blee*

hodnocení

0x

konečně poctivá práce od zedníka*zed*

tohle je prasečina že to svět neviděl,osobně bych z venku dal APU lištu s perlinkou,cele to přetáh lepidlem ,a ten parapet také zatáh lepidlem a přilepil jej na pěnu,ted jde o to že pokud budete z venku zateplovat je to zbytečná práce protože pak se stejně špaleta k oknu obkládá polystyrenem,pod parapet by měl přijít taktéž,tak že bych to kapku pošlechtil a spíše to řešil ze vnitř bud touto Apu lisšou ,nebo silokoakrilátovým tmelem,,nebo se prodávají přechodové lišty pro plastová okna ale to je spíš pro panelovky,

S tímhle sTebou nesouhlasím že jeto poctivá práce zedníka (i když to asi myslíš ironicky) toto nemohl dělat řemeslník!Toto dělal nezkušený a ještě k tomu fušer!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]