Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulátor tlaku Rothenberger

Od: 02logik66* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem, pořídil jsem si regulátor tlaku Rothenberger (Art. Nr. 032081E) k 10 kg PB láhvi ke které chci připojit hadici a hořák pro "izolatéry". Můžete mi někdo říci k čemu je z boku (na fotografii ze předu) malý otvor se závitem? Tudy by odešel případný přetlak? Má se ten otvor "zaslepit" nějakým šroubem nebo zátkou? Děkuji za názor. Pěkný den.

Regulátor tlaku Rothenberger

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Podle mého názoru slouží otvor k vyrovnávání vnitřních tlaků ve ventilu při regulaci tlaku plynu. Vlastní plyn tudy odejít nemůže. Zaslepení by znemožnilo správnou funkci ventilu.

Ale určitě se vyjádří nějaký další rádce a moji teorii upřesní...

hodnocení

0x

Myslím si, že se tam našroubuje manometr a tím mosazným kohoutkem si nastavíte požadovaný tlak.

hop®

I to je možné, ovšem mělo by to být uvedeno v návodu k ventilu!

Regulátor tlaku Rothenberger #2
des*

Je to tak,tazatel si koupil levně regulátor bez tlakoměru a nyní mu přebývá otvor na něj.Takže zakoupit ještě manometr je otázka okamžiku.Pouze mne napadá že ta koupě nebude zas tak výhodná a bez manometru nelze nastavovat,jak známo.

doplněno 17.04.12 08:49:

Takhle to má vypadat

Regulátor tlaku Rothenberger #3
02logik66*
hodnocení

Děkuji za názor, bohužel návod jako takový u "blistru" není, proto můj dotaz, co se vlastně připojuje do bočního otvoru se závitem.

No tam se přece našroubuje převlečná matice s hadicí na hořák - to koupíte ve specializované prodejně.

Tu převlečnou matici, která je součástí regulátoru našroubujete na PB láhev. Bacha, na obou koncích jsou levé závity, pro našroubování manometru je samozřejmě závit pravý!

02logik66*
hodnocení

... teď jsem dostal odpověď od prodejce:

Dobrý den,
s otvorem není potřeba nic provádět. Je to pouze příprava pro manometr. V této fázi je zaslepen (neprovrtán) od výroby.

... a je po problému, tlak budu nastavovat tím stříbrným kohoutem podle stupnice pod ním (nebude to tak přesné jako s manometrem, ale co nadělám, člověk se stále učí).

Pánové a jaký tlak se nastavuje pro soupravu "izolatéra"? Děkuji za odpověď.

instalater*

Jaký tlak se nastavuje? Záleží jaký máš hořák. A poznáš a zešteluješ podle toho jak ti bude hořet a jak potřebuješ aby hořel. Každopádně by měl mít modrý ostrý ohraničený plamen. Pokud se dá štelovat bohatost směsi , tak červená je chudá a když to jde do zelené , tak je bohatá. Toto jde pěkně sledovat na domácím plynovém sporáku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]