Nejste přihlášen/a.
Sorry
Je mi 35 let, vařím docela obstojně, pouštím se i do složitějších úprav, dělám si tlačenku a podobně. Přesto nevím, jak uvařit vajíčko na tvrdo. V tuto chvíli nechám zavařit vodu, dám do něj vajíčko a nechám vařit 10 minut. Poté jej zchladím (vyleju vařící vodu, naleju místo ní studenou. Vajíčkem fláknu lehce o linku a dlaní jej válím o 180°, takže je skořápka nakřáplá a zase vložím do studené vody.
Po chvilce se snažím vejce oloupat a přiznám se, že takových 20 až 35% bílku mi ulpívá na skořápce a vajíčko vypadá hnusně. Kde dělám chybu?
Dobrý den,osolte vodu ve které vaříte vejce,půjde to lépe loupat. A pokud vaříte čerstvá vejce,bude Vám to dělat pořád.Nevím jestli máte domácí nebo kupovaná.Já to vařím tak že je šoupnu do vody a když si tak myslím že by mohly být,vytáhnu jedno na lžíci a pokud mi oschne skořápka,je hotové.Pak ho dám zchladit a loupu..
Uvařiím , vyleju horkou vodu, dám na chvíli do studené, naklepu ze všech stran a teď ... z tupého konce oloupu kousek skořápky a hlavně protrhnu i tu blánu pod skořápkou. Pak do vajíčka tou dírou na "silu" fouknu. Prostě přiložím vajíčko na rty a fouknu jako když se vyfukuje tekuté na kraslice. Není nutné se při tom po ... Na silu pišu proto, protože foukám proti odporu. No a tím se uvolní ta blána i se skořápkou od vajíčka a jde to líp loupat.
Ale jak píše někdo nade mnou, pokud máte čerstvá vajíčka, tak vám nepomůže ani ... Chuck Norris
doplněno 16.04.12 16:11: Já si snad zařídím kurs rychlopsani... zase Ahasver4
A já sem si myslel, že to děláte skoro stejně jako já
Neděláte chybu, je to vajíčkem, jak už bylo napsáno. Pokud budete vařit a loupat čerstvé vejce a starší vejce zároveň a stejným postupem, zjistíte velký rozdíl.
Já dávám vajíčko do studené vody, když dám do horké, občas praskne. A vařím 5 minut, naměkko 2 minuty. Čerstvá se špatně loupou. Mí rodiče před mnoha lety zkoušeli všelijaké fígle, včetně foukání pod slupku a kůžičku. Nepomohla ani svěcená.
Čerstvá vejce jsou nejlepší naměkko, vyklopit dvě do skleničky, dvě špetky soli, špetičku pepře a mírně, hranou lžičky rozmíchat. A k tomu toustík. Hmmm, dobrota.
Zdravím. Člověk by řekl taková hloupost a celkem zajímavé odkazy. Nikdy jsem nesolil - zkusím. Já dávám do studené vody , pak vařím 5 minut. Dám to i s kastrólkem do dřezu pod kohoutek a pustím na to studenou. Ale nejraději mám vajíčka čerstvá. Vyklepnu tři do hrníčku a vypiju. Výhoda na tom je žu umývám jenom ten hrníček .
ať jsem vajca vařil jak jsem vařil, vždycky byly natvrdo. Spíš bych očekával otázku : Jak uvařit vajíčka na měkko? To je problém.
Že čerstvá vejce nejdou oloupat je známá věc a chce to nechat je pár dní uležet. A když nechcete aby popraskaly skořápky, pak stačí vajíčka napíchnout širším koncem na špendlík. Ten špendlík opřete o desku stolu a vajíčko na něj napíchněte. I taková minidírka úplně stačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.