Nejste přihlášen/a.
Ja vím lidi nevím. Rozešla jsem se s přítelem. Kvůli němu jsem se odstěhovala od rodičů z rodinného domu na vesnici rovnou do města Ostravy. Jenže jsme se rozešli, takže se samozřejmě stěhujeme pryč. A já nevím co mám dělat, už si nemůžu dovoli se zpátky stěhovat domu, jelikož to dojíždění by mě zabilo min. 130 Kč každý den a musela bych dvakrát přestupovat. V ostravě už mám práci, školu, kamarády, svůj život. Tak jsem si řekla že budu bydlet sama aspoň chvíli, než třeba někoho najdu, protože bydlet s někým ted stejně nechci, chci být radši sama. Ale zvládnu to byldet sama. Šla jsem na prohlídku jednoho bytu 1 plus 1 za 7000 kč se vším, dokonce i s internet, i s vybavením a pronajímatel je hrozně hodný, říkal že když budu chtít něco opravit tak mu mám řict:D. Ale nevím není náhodou 7000 kč na 1 plus 1 hodně?
Navíc ten byt je uplně dole v přízemí a je v skoro v centru Ostravy, se docela bojím že mě někdo okrade nebo mi budou klepat cizí lidi na okna, i když to by museli mít přes 2 metry, aby na ty okna dosáhli. Já Vám nevím lidi. Co myslíte mám to udělat nebo ne?
V tom bytě je všechno.
Je tam postel, TV, skříně, pračka, trouba, lednička, stoly a židle, no prostě fakt všechno, jediné co je třeba dokoupit je asi stolek na TV. Internet je v tom, včetně všech služeb. Byt je moderní. Pronájimatel je hrozně příjemný a hodný, takový ňouma trochu, nemá vůbec zkušenosti s pronajímáním, takže bych byla jeho první nájemnice, takdy je asi proto tak ochotný, neví asi jak to chodí . Barák je to ale starý jen 4 patrá má a já já bych měla byt hned dole, což se mi vůbec nelibí, sice říkal že v tom baráku bydlí důchodci co hl. vchod zamykají, ale stejně, to se mi nelibí, se budu bát po večerech. Jinak do školy do práce to bych měla tramvají 10 minut. Já Vám nevím, asi je to dobré ne? Jak to máte vy s bydlením?
Co myslíte je to v pohodě dát z 1 plus 1 - 7000 Kč v ostravě?
A nestálo by za to,se alespoň na chvíli vrátit k rodičům,než seženete lepšího/lacinějšího?Na druhou stranu ta cena není přemrštěná,zvláště,když je,jak píšete,ten byt plně vybaven.
tak určitě jsem nad tím přemýšlela, teď mi ale zase přijde líto se vzdat tady tohoto bytu, najdu pak nějaký takový se vším všudy a ještě s takovým pohodovým pronájimatelem? No ja nevím u rodičů nic platit nebudu ale to dojíždění to bude hrozně komplikované, to bude tak komplikované nědy, že doma budu jen spát a nic jiného a volno mohu zapomenout
Dobrý den, tchán ponajímá 1+1 v Hrabůvce na ulici Aviatiků za 5000kč Má tam mladé manželé už cca 3 roky.Je to + - cena obvyklá.Pokud je Váš byt v centru,tak tam to bude asi drahší.Řekl bych,že těch 7000 kč asi odpovídá. Nadruhou stranu za 7000kč se dá pronajmout byt od RPG viz zde: rpgbyty.cz/... . A lokalitu si vyberete jaká vám vyhovuje. Nadruhou stranu musím říct,že jsem sám odešl loni po 17 letech od RPG a koupil jsem si RD v Zábřehu.Platil jsem čistý nájem v 3+1 6000Kč + služby.Tak jsem raději vzal hypotéku,něco pomohla rodina a dnes jsem šťastný,že jsem do toho šel.Kvalita bydlení nesrovnatelná.Ale ,jako řešení v situaci,kdy člověk nemá kam jít ,to řešení je ( na krátkou dobu,není to celoživotní řešení).
doplněno 16.04.12 13:46: ten odkaz se znázorňuje moooc hezky Nevímjak to vložit,omlouvám se,ale snad to pomůže
Podle mne je to slušná cena. A pokud je to včetně všeho vybavení a navíc vám to vyhovuje místem, tak neváhejte. Hlavně si pohlídejte nájemní smlouvu, aby to byla cena konečná. Aby na vás potom majitel nechtěl vysoký doplatek za služby a energie. Také se poohlídněte, jací nájemníci jsou v domě. To je hodně důležité. Přízemí se nebojte. Mohou vás klidně vykrást i v 10. patře. Nakonec se domluvte v majitelem, zda by vám na okna nepořídil bezpečnostní fólii. Nemám s tím zkušenosti, jsem na přízemí zvyklá, ale četla jsem, že je to dobrá ochrana proti vloupání. Ale jak říkám, na přízemí si zvyknete.
Zde je ceník folií: benda-folie.cz/...
Je to slušná cena teda jo?
Když si vezmu zase v potaz že kromě telefonu, který mám na paušal, tohle budou veškeré moje výdaje, protože mám v tom internet, všechny služby. Tak se to asi dá a to přízemí nevím no, vždycky se divila lidem, jak někdo může bydlet tak nebezpečně nízko, že je nikdo nevykrade a teď to budu já :D
Nevím, jak v Ostravě, ale v Praze se platí za 1+1 bez jakéhokoliv vybavení čisté nájemné (bez služeb, elektriky, topení a t.d.) běžně kolem 8000 Kč.
Magnon: Nepřehánějte to s tou cenou! Byt v Praze 1+1 se dá sehnat od 6000kč + služby, záleží na lokalitě.
Člověk musí umět hledat
Ta cena je poměrně vysoká. Ale zase nemusíte kupovat věci, které byste později třeba ani nepotřebovala. Když si spočítáte, že repasovaná pračka je za 4.000, stará lednička také tak, vysavač a vůbec všechno od postele a skříně, až po lopatku se smetáčkem. Však koukejte, třeba najdete levnější. Nemusíte se rozhodnout hned. A věřte, že ikdyž se vrátíte k rodičům, nebudete se tam cítit dobře. Už jste ucítíla, jak voní volnost dospělého, bez dozoru rodičů. Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.