Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění pozůstatků izolepy

Od: davemax* odpovědí: 8 změna:

Cau, potreboval bych radu ohledně odstranění"lepidla z izolepy", který zůstalo na skle, kde jsem měl něco přilepenýho. Zkousel sem to benzínovým čističem, ale akorát sem to lepidlo rozetřel po zbytku skla :/

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

To je zapeklité,davemaxi.Skutečně rozpouštědla bys spotřeboval na litry.Zkus ještě zbytky lepidla ohřát fénem a horké stírat suchým hadrem.Změklé lepidlo většinou jde dobře dolů.Pokud zbudou nějaké šmouhy,nakonec použij benzin,nebo tetrachlor,či toluen.

JB

matylda*
hodnocení

1x

V supermarketu Globus v oddělení Baumarkt jsme koupili HG Odstraňovač nálepek. Můžu jen doporučit. Na zimu si přelepuji mezery mezi skly na zaskleném balkóně a tímto přípravkem šly zbytky na jaře odstranit jedna báseň. :o)

hodnocení

0x

Zkuste to ještě i lihem. Pokud to nepůjde, opakujte to benzínové čištění několikrát vždy s čistým kouskem hadříku.

hodnocení

0x

osobně to dělám tak, že žiletkou"seříznu"silnějčí vrstvu, a zbytek nitroředidlem. Vždy se to podaří?

inzenyr*
hodnocení

0x

Ahoj metakrylát metylnatý je jednička v odstraňování těchtéo lepidel, i zbytků po náplasti. Zakoupíš v drogerii.

jaroslavkoncak
hodnocení

0x

Na tento problém jsem narazil až dnes - na parkovišti mi jistý "také řidič" při couvání poškodil levý zadní blatník - plastový kryt

Přelepil jsem jej "přeschodně" kusem izolepy a jezdil dost dlouho než jsem sehnal něco na opravu

Dolů se jí nechtělo, až nakonec šla bez problémů směsí lihobenzinu - dá se bez problému koupit v lékárně - po důkladném navlhčení pásky a seškrábnutí obyčejnou stěrkou námrazy - má snad každý pořádnější řidič

Jen doporučuji - pro jistotu - vyzkoušet někde na kousku laku . mně to neudělalo nic, ale kdo ví...

hodnocení

0x

Podobné záležitosti odstraňuji acetonem, na skle to nemůže být problém. Horší by to bylo na plastovém povrchu.

hodnocení

0x

Zkuste WD-40 (nebo něco podobného), tím to jde většinou taky krásně očistit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]