Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou domácí vodárnu?

Od: im* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
prosím, potřebovala bych poradit, případně rovnou doporučit domácí vodárnu - jsem naprostý laik . Jedná se o zásobování pitnou vodou obytného domu. Studna je asi 4 m hluboká, vodní sloupec v ní necelé 2 m. Vzdálenost studny od domu je asi 10 m,v domě cca dalších 15 m a 2 m výška (vedeno přes sklep do přízemí,kde chceme umístit vodárnu). Vodou se bude zásobovat běžné vybavení domácnosti - 1x WC, 2x umyvadlo, 1x vana, teplá voda je řešena elektrickým bojlerem 80 l. Nevím, jestli existuje už hotový výrobek, nebo se musí taková domácí vodárna poskládat (čerpadlo,nádoba, ovládání, armatury..), ale byla bych raději, kdyby existoval už hotový výrobek, který prostě jen připojíme ke zdroji vody (studna), elektřině a rozvodům vody v domě.Poradí někdo?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivan5
hodnocení

0x

existují už hotové,jen připojit na trubku ve studni,vývod a do elektriky.

důležité jsou údaje: sací hloubka(hloubka studny ne vody),výtlačná výška,délka a tlak ,popř objem dodávané vody do okruhu.

ivan5

s těmito parametry musíte počítat při koupi.Každý dobrý obchodník vám pomůže s výběrem.

hop®
hodnocení

0x

Podobné "vodárny" se prodávají za akční ceny v hobbymarketech nebo na Aukru, pravděpodobně by chvíli vydržely. Ovšem doporučil bych spíše specializovaného prodejce, který Vám doporučí značkový výrobek s rozumnou zárukou, který zároveň poradí i typ podle parametrů Vašeho domu a zajistí případný servis! Odkud jste? Zkusíme najít rozumného prodejce blízko Vašeho bydliště...

im*
hodnocení

Jsme z Krnova. Aukro ani hobbymarkety nechci - asi vydrží opravdu jen chvíli. Chtěla jsem právě získat co nejvíc informací, moc totiž nevěřím ani prodejcům - on chce každý prodat to, co mu nejvíc vydělá (aspoň mám takové zkušenosti).

uska*

napište mi do vnitřní pošty, dám vám kontakt - nemohu zveřejnit, byla by to asi reklama.

hodnocení

0x

mám klasiku od sigmi darling,šlapal 25 let pak se zrenovoval,nová nádrž,plus čerpadlo a šlape zas už 6 let bez povšimnutí,teda když neberu kontrolu lojové ucpávky,a přívod 380v na motor,zlatej poctivej českej výrobek

figurek*
hodnocení

0x

na chalupě jsme měli klasiku ze Sigmy, domácí vodárnu Darling. Fungovala 25 let téměř bez poruchy. Jen na ní byl trochu nepříjemný ten dost hlasitý zvuk, co vydává při nasávání. Ale jestli budete mít vodárnu umístěnou ve sklepě, pak je to myslím celkem jedno. Jestli ji chcete dát někam do přízemí blízko obytných místností, pak bych radil k opatrnosti.

sigmapumpy.com/...

kpz3
hodnocení

0x

já už druhý rok používám tohle čerpadlo a plná spokojenost - jenom napojíš ve studni a je to

obchod.pumpa.cz/...

hodnocení

0x

Já jsem použil Wilo do studny 6 m hluboké a tlakovou nádobu Reflex. Mám to čtvrtým rokem a nemůžu si stěžovat. Žádné poklesy tlaku, v domě žádný hluk, prostě to jede že ani nepoznám rozdíl když přepnu na městskou vodu. Určitě bych pro Vaše použití nevolil nic z hobby marketu.

rako
hodnocení

0x

Dobrij den.Ja buch vam poradil koupit domaci vodárnu pripoit v studni ,a připoit k rozvodum vody v dome.Ne budete mit z domaci vodarnou žadni problemu.Doporučim vam vodarnu od firmu grundfos.Ja sem udelal v dome stejne a sem spokojnej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]