Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer,
mam moznost si dat do prizemi podlahove topeni, a do prvniho patra radiatorove topeni, ale jelikoz pochazim z kraje, kde se pres zimu diky prirode vypina nekolikrat do roka elektrina, nekdy i na par dni, tak by mi nefungovalo podlahove topeni, dalo by se to resit obehovym cerpadlem,ktere diky vlastnimu zdroji dokaze pracovat az 10 hodin bez elektriky, jako zalozni zdroj bych mel nabitou autobaterii s menicem napeti, a na nich bych napojil cerpadlo, i kdyby podlahovka na par dni nefungovala,budu mit krb s vlozkou, takze si myslim ze tam nezmrznu, a v prvnim patre radiatory na samotišku. Topenar mi dnes rikal, ze at vsadim radeji na jistotu a jednoduchost, a udelam vsude radiatorove topeni,a kdybych chtel, zpatecky z radiatoru by jsme rozvedli po podlaze kolem jidelniho koutu, pred gauc a tam kde se chodi,a chtel bych se zeptat, zda je nekdo schopny rict, kolik by mela podlaha stupnu, kdyby ze spatecky ktera miva zhruba kolem 50 stupnu,a po nekolika dnech topeni by byla podlaha nahrata, skrz asi 4,5 cm anhydritu a krytiny(jeste se rozhoduju mezi parketami, linem a plavouckou..vim ze parkety a plavoucka ma jinou prostupnost tepla, a jelikoz do podlahovky muze jit max 26 stunu, mam strach abych neudelal chybu.chci mit prave takovou tu pohodu i pro deti ktere casem snad prijdou ze si sednou na zem a budou na teplem..
Dekuji za odpovedi
Radiátory - nejjednodušší řešení, nejmenší možnost udělat ´chybu´, ale méně komfortní a pohledově mohou vadit...
Podlahové x radiátory v různých místnostech/podlažích - složitější řešení (rozdílný tepelný spád obou systémů)...
Radiátory a vratka do podlahy - při vhodně propočítané proporci výkonů by šlo, komfortní, ale ne pohledové...
Asi bych šel do varianty, kdy bych radiátory dole nahradil podlahovými konvektory, vratku do podpodlažního vytápění - jednak řeší komfort, jednak pohledovou stránku a jednak i max. teplotu vratky... Ale bez nuceného oběhu to fungovat nebude...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.