Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, s manželkou jsme oškrábali, začištili a napenetrovali celou ložnici. Koupili si barvu Caparol a chtěli malovat. Když jsme začli, tak jsme zjistili, že to je strašně flekaté ... zatim jsme vymalovali jen kousek a přemýšlíme co s tím dál.
Co mám udělat aby to nebylo tak flekaté?
Několik nátěrů?
Nemám to nejdřív celé vzít bílou a pak na to barvy?
děkuju za radu, nevim co s tím...po týdnu škrábání, mně tohle celkm rozbilo ... každej mi radil oškrabat, vyspravit, napenetrovat a malovat...:D
1. Pokud není penetrace zcela rovnoměrná, je podklad na různých místech různě savý - fleky zamokra (v závislosti na počasí, savosti, typu barvy atd. může nátěr vysychat i více, než 24 hodin)... Také zasucha, pokud není vrstva barvy dostatečně kryvá, fleky zbudou - řešením je nechat dobře uschnout a případně aplikovat další vrstvu...
2. Podklad prosakuje přes penetraci (např. rez) - špatně udělaná penetrace - řešením je znovu napenetrovat ´postižená´ místa a líčit až poté...
3. Zda napřed sjednotit barvu na bílou a teprve pak aplikovat barvu je složitější otázka - rozhodující je zejména kryvost (a taky cena) barvy... Dtto počet vrstev...
Těď nevím jestly nebude lepší si pozvat malíře když si pozvete nějakého soukromníka nebo někoho kdo si tím přividěláva a je tím vyučet dopadne to líp. Maliř si donese svou barvu natře většinou dvě nebo i tři vrstvy zaleží na barvě asi takhle bíla krije dobře černá špatně tak si dokážete odvodit čím tmavší tím horší krití a tím víc vrstev.
doplněno 15.04.12 12:42:Každý malíř vám řekne to stejný nějaký barvy s teska si mužou strčit za klobouk kupte primalex bílí a namíchejte si barvu nebo ještě líb si nechte barvu namíchat od malíře ten vám to udělá nejlíp od toho jsou tady.
Použití penetrace je vždy na rozhodnutí,jakou stěnu maluji.Pokud oškrábu několik vrstev malby,dá se předpokládat,že je stěna vcelku nenasákavá.Penetrovat má cenu jen nová omítka ,nebo sádrokarton.Na omytou starou omítku penetrace vytvoří povlak,který barvu nepřijímá,dokonce vytváří stékavé šmouhy.Pak nezbývá,stejně jako při malování latexem malované stěny,natírat několika nátěry.Je nutno ale každý nátěr nechat úplně zaschnout.Já osobně na starých nátěrech nikdy penetraci nepoužívám a většinou se mi podaří nátěr hned napoprvé.
JABRAKA
Největší nesmysl jaký by jste mohli udělat je pozvat si domu malíře "odborníka". Takovýhle rádoby odborníky si pozvali domu naši a ted se chytaj za hlavu, že mohli na zednících a malířích ušetřit 10.000,-Kč. Vymalujete si líp, než by Vám to odflákl malíř. Věřte, mluvím z vlastní zkušenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.