Nejste přihlášen/a.
Provadim kompletni rekonstrukci bytu (panelak). Pricky a elektriku uz mam a ted resim odpad/vodu. WC a koupelna se vzajemne prohodily cimz se koupelna mirne zvetsila a nyni se tam vejde i pracka Ale nevim jak s odpadem, protoze koleno ktere tam bylo ted nevyhovuje (potrebuji ho o 90st. otocit).
Obrazek: imgshack.cz/...
Jak se tohle resi? Proste se to vyrizne a vlozi se tam to ktere je potreba? Byt je v 6. patre a nademnou uz je jenom jeden byt takze domluva by byla mozna.
Diky, MG
Katalog HT-Systém Plus (PDF 2,2 MB)
na straně č.18 je popsané jak se tato věc správně řeší
S odbočkou na 99,9% nehnete, takže otočit nepůjde, bude se muset vložit novou odbočku, ve správném směru.
Že by šla nová odbočka vložit bez přesuvky, jen místo stávající odpočky bych hodně pochyboval..protože nedáte trubky od sebe...není jak..bez rozebrání části potrubí..Leda rozebrat stoupačku až k Vašim sousedům o patro výše.., pak by nová odbočka šla vložit..(předpokládám, že máte stoupačku z PPs HT..).
Martine - já stupačky v paneláku dělám bez přesuvky. Tam bych měl strach ji použít. Používám tzv. prodloužené hrdlo. Trubky nemusím vůbec vychylovat . Akorát přesně měřit. Samotná výměna odbočky asi 10 min. za předpokladu , že mám vše připravené. Samozřejmě musí jít o odpad z HT nebo PVC . velkoobchod-mm.cz/...
instalater:
Tak jasně, máte to "v ruce"...a pokud je to vyzkoušené, pak lze samozřejmě použít výhodněji Vaši variantu bez přesuvek.
Jo je to vyzkoušené . Vlastně je to 110 šteft asi z tří násobným hrdlem . Pořád se v tomto sortimentu objevují na trhu nové a zajímavé věci. Já se v tom hrabu každý den , tak jsem s tím neustále v kontaktu. Přeji pěkný den.
Zdravím. Nenapsal jsi to nejdůležitější. Z jakého materiálu jsou stupačky. PVC, HT , litina , osinek. Pak budeme chytřejší.
Akorat je na nic, ze je jenom par cm mista u podlahy a hned je tam koleno na zachod... K veceru to vyfotim a dam to sem.
PVC je lepené . HT se spojuje na gumové kroužky - je to rozebíratelný spoj . Poznáš že na hrdle je takový prstýnek. Že je to těsně u podlahy je právě super. My potřebujeme tu odbočku vsadit co nejníže.
Nevadí že je vlepené . Ale chtělo by to malou rozbrušovačku , jinak se moc nadřeš. Já používám 115 a jedině bez krytu. Tobě to bez krytu nedoporučuji. To koleno (spíš to bude asi obočka musíš nějak těsně nad spodním hrdlem vyřezat ven. NESMÍ ti žádný kousek spadnout do stupačky. K tomu účelu já používám hadru a vždycky ji do vzniklé díry nacpu a nebo nedořezávám a vylamuji. A ten zbytek trubky co je uvnitř v hrdle nahřeji trošku propan butanem a pomocí šroubováku a kleští to dostanu ven. Pokud nemáš hořák můžeš použít horkovzdušnou pistoli a nebo to plátkem od pilky na kov vevnitř rozříznout a pomalu šroubováčkem vylamovat. Do hrdla potom vlepíš HT odbočku na ni přijde půlmetrovej kus trubky a prodloužený hrdlo. Až tam ten matroš budeš mít tak to pochopíš.Nezapomeň potom u HT ty gumy mazat. Stačí indulona nebo jar. Nebo mi pošli email a vyměníme si čísla mob. a já tě potom po telefonu navedu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.