Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám takovýto problém. V kuchyni nemáme přiizolován dřez ke kachličkám, je jen volně přiražen ke zdi, a tak nám za něj zatéká voda a to tak, že už nám pod ním padá omítka. Problém v utěsnění je ten, že kachličky, které jsou nad dřezem a kousek pod ním mají široké spáry, už jsem se pokoušela lepit škvíru mezi dřezem a kachličkami vším možným, od izolepy po speciální izolační vodotěsné pásky, ale prostě ty spáry jsou tam tak nešikovně, že žádná izolační páska nepřilne úplně, a tak tam pořád spárami trošku zatéká, a nakonec začne každá izolace plesnivět, takže ji musím zase strhnout.
Prosím, co byste mi poradili co na to koupit a nějakou radu jak s tím pracovat, speciální tmel nebo něco, chtěla bych to zvládnout sama utěsnit bez řemeslníka.
Díky moc!
Chyba je v zásadním konstrukčním uspořádání dřezu a pracovní desky.Dřez musí být těsně zabudován v pracovní desce a ta oddělena od obkladů těsnící lištou.Pak je zatékání za pracovní skříňky vyloučeno i bez haldy silikonu.
JABRAKA
Pokud se tazatelka baví o netěsnosti mezi dřezem a obkladem, tak nějak samozřejmě a logicky předpokládám, že jde o skříňku s vrchní nerezovou deskou, ve které je vytlačen dřez. Tato obdélníková nerezová deska na skříňce má rovnou hranu, kterou je přiražena ke zdi, v tomto případě k obkladu. Víte co mám na mysli, nebo mám najít foto?
Dřez demontovat a plochy pod a za ním důkladně očistit (od plísní, vodního kamene apod.), očistit i samotný dřez... Pak koupit sanitární silikon (protiplísňový) a celé dotykové prostory jím vytmelit, povrch uhladit (tam, kde je vidět)...
Tohle funguje dobře na savé i nesavé povrchy, jen se nesmí drolit...
A neškodí to potom, až z toho zaschlého silikonu bude stékat voda na nádobí? Nebude ten materiál něco pouštět?
A prosím, ono asi těch sanitárních silikonů bude taky víc značek, nemáte náhodou s nějakým konkrétním dobrou zkušenost?
Děkuji.
Ne, sanitární silikon je po zaschnutí hygienicky neškodný. Je lepší příliš nešetřit, osvěčené značky jsou především Soudal, DenBraven a Ravak (o něco dražší), mohu poslat odkazy, ale bývají běžně k dostání v hobbymarketech i prodejnách obkladů, koupelnových studiích, instalatérských potřebách, cena něco málo přes 100,-...
K práci je potřeba jen "pistole" na vytlačení silikonu z kartuše. Používám ještě ruční rozstřikovač (třeba od přípravku na okna...) s roztokem mydlinek, třeba Jaru a hadr, který pak vyhodím. To na postříkání aplikovaného silikonu aby se nelepil jinam a na následné stržení přebytečného materiálu do úhledné linky a otření prstu.
Nic nedemontovat, pouze spáru vytřít vlhkým hadříkem třeba na tupém noži a nechat vyschnout. Úplně vyschnout, protože na vlhké se silikon nechytí a veškerá snaha by přišla vniveč! Pokud spěcháme, můžeme schnutí urychlit fénem...
Zdravím . Dřez je zápustný v pracovní desce , nebo je celý horní díl nerezový? Pokud je zápustný , tak bych dal do zadu plastový rožek v barvě pracovní desky. ( běžně k sehnání u kuchyňářů. ) Pokud je celonerezový (plech až ke zdi ) tak se dá koupit podobný rožek , ale z gumy ,( tvaru obrácené F ) který se ze zadu nasadí na prac .desku. Zeptejte se kuchyňářů. Nemá cenu tady vymýšlet nějaké náhrady, které vás přijdou v podstatě ještě dráž než ,,originál" vyzkoušené řešení vašeho problému. Hodně zdaru.
No to je takový hodně starý dvojdřez, 2 propojená bílá plastová umyvadla a okraje celého dřezu jsou z černého plastu. Jinak ten Vás zlepšovák si moc nedokážu představit, spáry asi stejně neutěsní, ať si to "F" otáčím dolů nebo doleva, nedokážu si to moc představit, kde má vzniknout požadovaný efekt.. Takže to bude asi nějaký celý schodek, co se tam přidělá..
Jak vysvětlit to ,,F"Hrana toho dřezu ( bok) je vysoká asi 3 cm. Pokud je to ten dřez co myslím. Tak že když otočíte to ,,F"vzhůru nohama tak máte dole takový položený ,,U"a to se zasune na tu hranu z boku a nahohu vám kouká nožička toho ,,F"Jsou to asi tak 4cm gumy a tu opřete o zeď. Tak že na tom dřezu vzadu vám to vytvoří takový rožek ( asi jako se dávají gumy do rohu mezi linoleum a zeď ) Dobře to tam drží a už nemůže zatýkat. Tak jsem to teď pracně našel. nedoplus.cz/... Měl jsem to dříve doma. Narazil jsem to pracovní deskou na zeď a docela to drželo.
Mně je to jasné, to "F" se musí na dřez nasadit zezadu a kvůli tomu se musí dřez trošku odsunout od zdi. Takže se pohne s odpadem a ten začne prokapávat, a hned je melouch pro nějakého řemeslníka na cestě...
Jj, ale většina podobných zásahů funguje na lavinovém efektu. I když předem odšroubujeme a pak se budeme snažit přišroubovat. Podle popisu kuchyňské "linky" raději ani neodhaduji její věk, fakt bych z toho měl trošku strach. Docela bych se bál reálně nacenit "pouhou" montáž "F" těsnění za dřez...
hope - nech mně taky něco vydělat . Děcka řvou doma hlady. Hypotéka na krku. Peníze nejsou. Já jsem na tom tak špatně že už jím i husí játyrka. Jinak -pepr- velká pochvala . Pochopil jsi to a namaloval perfektně. Já mám s tím vyjadřováním dost problémy a vaše čeština je na mne moc težká i když se snažím. A pravopis ani nemluvit.
-hope- děkuji , snažím se. Pokud mohu a vím , tak rád pomůžu. A popravdě se tady dozvídám i pár zajímavých věcí. Člověk se učí celý život - a stejně umře blbej. -pepr - už tady nějakou chvilku žiju a začínají se mi zdát i české sny.. Právě jsem se pobavil s kamarádkou. Řekl jsem ji po našem že pěkně voní a nějak se na mně divně koukala. Řěkne se to -šumno zapáchaš.
Díky snažím se seč můžu A malování ve Windows taky
Jinak ve Tvém pravopisu nevidím žádný problém. Kdyby jsi se nepráskl, tak mě vůbec nenapadne, že nejsi našinec
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.