Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozkládací pohovka

Od: heterak® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s výběrem gauče,který bude zároven sloužit přes noc jako postel (rozkládací pohovka)

Stačilo by pouze pro 1 osobu na spaní.

Nějaké zkušenosti s výběrem?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Vždy půjde o kompromis mezi kvalitou postele a sedačky...

:)

Já se vyspím na lecčems nepříliš měkkém, kdo má ale problém třeba se zády, kompromisu brzy lituje - je to velmi individuální...

Obecně - pravděpodobně bude denním rozkládáním/skládáním namáhán mechanismus - tedy co nejkvalitnější (co se viklá jako nové - nebrat)... Matrace postele by měla umožňovat snadé čištění (min. potahu)...

hodnocení

Jenom dpolním,že se bude denně rozkládat/skládat.

Cenově bych to viděl do max 10000kč,ale i to už je moc.

Délka min.190cm.

Vím,že nejlepší by bylo koupit zvlášt postel a zvlášt gauč,ale místnost boužel nenafouknu :)

repkin*
hodnocení

0x

Věřte mi, vím o čem mluvím, časem to totiž nebude pro jednu osobu a po 2-5ti letech spaí na rozkládacím gauči Vás to omrzí, protože se sedací plochy "proleží" a pak Vás budou bolet záda a spaní pro Vás bude noční můrou. A naopak poté se Vám v normální posteli bude spát špatně.

Ideální je koupit si postel a gauč, na gauči relaxovat v posteli spát, s výběrem postele bych si asi nechal poradit od nějakého odborníka v krámu (např. tvrdost matrace, polohovací rošty apod.).

S přítelkyní jsme zvolili kompromis, ona chtěla úložný prostor a já alespoň 140cm na šířku spacího místa, objednal jsem postel za 4.000,- z aukra (NOVOU), nožičky jsem k ní nepřidělával, aby se pod postelí nechytal prach. Celkem jsme spokojení, jen se mi teď zdá, že toho spacího místa je tam až moc *andel**zed**haha*.

Každopádně pokud si budu kupovat postel, od které chci aby mi vydržela tak bude cenově určitě mezi 7-15.000,-Kč a jak jsem říkal, rošt, matrace apod.

klementyna
hodnocení

0x

A co si koupit postel, kterou lze používat jako pohovku? Prodávají se postele, které mají z kratších a jedné delší strany rám, takže pokud pak nejsou součástí pevné opírací polštáře, můžete si je snadno doplnit i sám. A nemusí se ani nic pracně rozkládat. Navíc si tuto postel můžete koupit i rozkládací, takže nebude problém s příp. přespáním dalšího nocležníka .o)

pt®
hodnocení

0x

Pokud máte možnost, běžte se podívat do IKEA.

Dávám Vám odkaz na rozkládací pohovku, která má různé druhy potahů i matrací a od toho se odvíjí cena, Pohovku můžete koupit i bez potahu a doma přehodit jen deku. - ikea.com/...

Vyrábí se také, jako rozkládací křeslo - ikea.com/...

Pak je možnost koupit v Ikea rohovou rozkládací pohovku malých rozměrů - ikea.com/...

a spousta jiných - ikea.com/...

rozkládací lůžko pro dva - ikea.com/...

jabraka*
hodnocení

0x

Tuto pohovku mám asi 10 let.Byla v té době běžně na trhu,dovoz z Německa.Když se vysune přídavná plocha zespodu,vyspí se pohodlně i tři lidé.Spíše ale dva s dítětem.

JABRAKA

Rozkládací pohovka

Podobnou pohovku máme, no vlastně stejnou, jen v jiné barvě a i když je tvrdá, spí se na ní dobře (sám jsem na ní cca měcíc spával). Takže na občasné přespání dobrý, ale že bych to chtěl mít na stálé spaní? *stop*

Hlavně se tam nedá dát prostěradlo. No vlastně klasické nenapínací by šlo, akorát by ho nejspíš měl ráno srulované pod sebou. A spát na tom bez prostěradla, to by ten potah brzy stál za ... nic.

askmenow*
hodnocení

0x

Pokud vám jde o každodenní spaní, nedoporučuji kupovat rozkládací pohovku, ale naopak postel ve dne předělávat na gauč. Pomocí přehozu a několika skutečně velkých (a tlustých, tvrdých) polštářů opřených o zeď a položených na delší straně postele se dá z postele vykouzlit pohovka celkem snadno, rychle a připadá mi to i poholdné.

doplněno 13.04.12 03:26:

(jen polštáře musejí být tak "naducané", aby po jejich postavení ke zdi vznikla jen tak hluboká sedací plocha, aby to bylo pohodlné. nemusí ani jít o jednotlivé polštáře, známá si takto z molitanu a kdo ví čeho ještě vyrobila jakési opeřadlo, které potáhla stejnou látkou, jakou na den přehazovala postel, položila opěradlo a používala ji jako gauč... večer jen tento předmět položila na zem vedle postele a rpzestala)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]