Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očištění cihlového klenbového stropu

Od: jkr® odpovědí: 6 změna:

Chtěl bych udělat očištění cihlového klenbového stropu.

Můžete mi poradit, čím to nejlíp udělat?

Včera jsem to zkoušel ocelovým kotoučem na flexe, ale hrozně, hrozně to práší. Udělal jsem dvě cihly a nechal jsem toho.

Strop by ses měl pak vyspárovat a napenetrovat, ale nejdřív bych chtěl poradit s tím čištěním cihel a spár.
Do jaké hloubky čistit spáry?

Jak pak zapravit cihly, které jsou z části vylomené?

Díky za tipy.

Očištění cihlového klenbového stropu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Majzlík a kladivo na očištění (no, s výhodou bourací kladivo elektropneumatické), pak drátěný kartáč...

Vylomené cihly bych nechal tak a nebo - holt, nahradit cihlou, tmely bych něřešil (přílišná ´dokonalost´ je u takových staveb spíš na škodu)...

kjanik112*
hodnocení

2x

Strop napřed namočte, nic se nestane, a nebude to tak prášit. Vemte si aspoň 3 zednická kladívka a nechte si je u kováře hodně tence vykovat a zakalit. JImi můžete pak oklepávat i škrábat.Na spáry je nejlepší vzít kladívko 1 kg, uřezat 2 cm špičky a 2 cm plochy kolmo. Pak Vám kovář z dobré oceli vykove 2 hroty z kulatiny cca 12, délk 50 mm.Tyto hroty kolmo navaří na upravené kladívko, zakalí je. Uvidíte pak, že je to o něčem jiném. Hloubka spár stačí do 3 cm.

jkr®
hodnocení

Stropní omítku jsme oklepali, takže teď ručně cihličku po cihličce?

Plocha to není tak velká, ale nějaký čas to zabere.

Firma, která nám to bude dál rekonstruovat by nám to taky udělala, ale neznám ještě cenu, prý by to udělali v hodinovce.

Plochu stropu odhaduji cca na 40m2.

mowla*

Pokud správně ´vidím´ na fotce stav, teď "cihličku po cihličce" - ocelovým kartáčem (na vrtačce) - hrubost karáče si vyzkoušejte - hrubším to půjde rychleji, jemnější zase nezanechá tak výrazné vrypy na očištěném povrchu...

Podle zvětralosti malty pak spáry vyčistit také kartáčem a nebo majzlíkem...

jabraka*
hodnocení

0x

A co zkusit tlakový čistič?Vylomené cihly bych vyspravil cihlovými pásky.

wildstone.cz/...

JABRAKA

jkr®
hodnocení

Jak vypadá tlakový čistič?

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]