Nejste přihlášen/a.
Na webu jsem se dozvěděl proč při napouštění vody do pračky vydává připojovací roháček takový randál. ve spojení s elektromagnetickým ventilem.
Proto se ptám, jak vymontuji zpětný ventil
Děkuji
0x
Pokud je to podobny typ jako tenhle fepol.cz/... a ne stary Myjavacky, tak se jednoduse zespodu vytahne segrovka a ta klapka se vytahne. Pokud je to typ ventilu, ktery ma klapku v sobe, mezi tim ventilem a zdi, tak pak se musi ventil vysroubovat ze zdi, klapku vytahnout a ventil zase namontovat.
doplněno 20.12.12 12:27:A jeste existuji kombinovane rohacky, a tam u neterych typu je udelana primo kuzelka prez pruzinku a tam se to zlikvidovat neda.
0x
Na co je v tom rohaci ten zpetny ventil? Prece ti tam pracka nebude nic cpat zpatky?
Co si chces precist? Ja to nikde necetl, ja ty klapky obcas vyndavam rovnou pri montazi, protoze pokud si nekdo poridi pracku nebo mycku s aquastopem, tak to dohromady zlobi.
Co si chces precist?
To, co pise puvodni tazatel:
Na webu jsem se dozvěděl proč při napouštění vody do pračky vydává připojovací roháček takový randál ve spojení s elektromagnetickým ventilem
Ronyx pode mnou to uz vysvetluje.
Zpětný ventil v roháčku (připojovacím kohoutu) není žádná novinka - poprvé sem s tím setkal při zapojování automatky v r. 1986. Tenkrát mi tvrdili, že je to podmínka pro připojení automatky (jak je to dnes netuším). Takže sem to koupil a po čase jsem z toho ty vnitřnosti zas vymontoval, protže to zlobilo.
Funkce má být taková, že při poruše na vodovodním řadu může vzniknout podtlak, díky kterému by mohlo dojít k vysátí obsahu pračky do potrubí a tím i ke znečištění pitné vody ve vodovodním řadu. A ten ventil by tomu měl zabránit - při obráceném tlaku by měl uzavřít a nedovolit vysátí vody z pračky (myčky...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.