Nejste přihlášen/a.
Na webu jsem se dozvěděl proč při napouštění vody do pračky vydává připojovací roháček takový randál. ve spojení s elektromagnetickým ventilem.
Proto se ptám, jak vymontuji zpětný ventil
Děkuji
Pokud je to podobny typ jako tenhle fepol.cz/... a ne stary Myjavacky, tak se jednoduse zespodu vytahne segrovka a ta klapka se vytahne. Pokud je to typ ventilu, ktery ma klapku v sobe, mezi tim ventilem a zdi, tak pak se musi ventil vysroubovat ze zdi, klapku vytahnout a ventil zase namontovat.
doplněno 20.12.12 12:27:A jeste existuji kombinovane rohacky, a tam u neterych typu je udelana primo kuzelka prez pruzinku a tam se to zlikvidovat neda.
Co si chces precist? Ja to nikde necetl, ja ty klapky obcas vyndavam rovnou pri montazi, protoze pokud si nekdo poridi pracku nebo mycku s aquastopem, tak to dohromady zlobi.
Co si chces precist?
Na webu jsem se dozvěděl proč při napouštění vody do pračky vydává připojovací roháček takový randál ve spojení s elektromagnetickým ventilem
Zpětný ventil v roháčku (připojovacím kohoutu) není žádná novinka - poprvé sem s tím setkal při zapojování automatky v r. 1986. Tenkrát mi tvrdili, že je to podmínka pro připojení automatky (jak je to dnes netuším). Takže sem to koupil a po čase jsem z toho ty vnitřnosti zas vymontoval, protže to zlobilo.
Funkce má být taková, že při poruše na vodovodním řadu může vzniknout podtlak, díky kterému by mohlo dojít k vysátí obsahu pračky do potrubí a tím i ke znečištění pitné vody ve vodovodním řadu. A ten ventil by tomu měl zabránit - při obráceném tlaku by měl uzavřít a nedovolit vysátí vody z pračky (myčky...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.