Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu jak připojit odpadní rouru (KG 125) k již zakopané odpadní rouře (KG 160). Viz. foto Kanalizace dělána za minulého majitele asi v roce 1996 (vytištěno na rouře), bohužel teď se potřebuji na tuto rouru napojit. Zakopaná odpadní roura je nejspíš 5m a takových to jich bude několik-vedou přes celou zahradu. Děkuji za rady.
něco takového: rexcom.cz/...
Téčko se tam nedá dát protože se do sebe trubky napojují postupně a jedna strana musí být volná.
Jednou jsem toto řešil a neměl jsem čas shánět někde napojovací sedla, tak jsem vzal téčko o číslo vetší a něco podobného jako jsou sedla v odkazu jsem z toho vyrobil. Ponechal jsem jednu stranu s vývodem a zbytek odříznul, přidrátoval k druhé trubce a vše kolem zalil kvalitním betonem který jsem ještě dusal a vibroval. Až byl beton trochu zralý, vložil jsem do téčka zboku trubku..
Hm moc těch možností nebude
1.buď vložit T kus...tzn.rozříznou trubku,trošku oba kusy nadzdvihnou a vložit T kus,ovšem moc místa nato nebude a trubka se musí pořádně odhrabat ať se vrátí do původní lože(tak sem to dělal já)
2.šikovným způsobem vyříznout co nepřesnější otvor do trubky a co nejlíp slícovat s vaší trubkou a spoj slepit nebo zatavit
Víc asi neporadím
dnes sou vymyšlené věci o kterych běžný člověk ani neví,chce to odborníka a slovo vzatého
MOTO... to asi vyřešil
Zdravím. V žádném případě NENADZVIHOVAT! Pod nadzviženou trubku se ti dostane hlína a už ji nikdy neusadíš tak jak by měla být. V místě spojení ji obnažíš a to i trošku zespodu . Koupíš si odbočku 125 x 125 a dvě přesuvky 125 . A montážní mazivo . na to nezapomeň. Z trubky vyřízneš asi o 20cm větší díl než je odbočka . Na horním kusu srazíš hranu namažeš trubku i gumu z odbočky a vsadíš odbočku . Potom vyříznutou trubku přiložíš těsně pod odbočku a podle její délky si naznačíš spodní trubku a tu uřízneš tak , aby do té mezery šel vsadit ten kousek trubky co jsi prvně uříznul a to natupo. Srazíš hrany. Na spodní trubku a na ten doměrek po ŘÁDNÉM namazání vsadíš přesuvky. Doměrek dáš na místo a pomocí kladívka přes dřevo narazíš přesuvky. Musíš betelně namazat! No a do odbočky si pak dáš vyrovnávací kolínko . Jestli budeš mít odbočku 45st. tak mi to podle obrázku připadá , že tam vsadíš 45st. kolínko. Doufám že jsi to pochopil. Takhle se to blbě vysvětluje. Raději než začneš řezat si to vše ještě v hlavě projdi a vyzkoušej nasucho. Bože já su dobrééé. Hodně zdaru.
Omlouvám se . Až teď jsem si všiml , že je to 160 . Tak samozřejmě koupíš odbočku 160 x 125 a přesuvky koupíš 160 . Vyrovnávací kolínko 125 .
ještě pro upřesnění. Jak píšu srazit hranu , tak to dělám rozbrušovačkou , ale jde to i rašplí a je to velice důležité. Kdyby jste něco takového dělali u menších průměrů. 110 a míň , tak jdou sehnat tzv. prodloužené hrdla. Tam nepotřebujete přesuvky. Používám to např. u stupaček v paneláku. Ten tvůj problém by šel vyřešit s jednou přesuvkou , ale není to ono. Pro mně je to práce na max. 20min. Chlapy a všimněte si , že je 23 .10. a já ještě dělám. Zlatí ... .. no však víte.
Nebudu opakovat, co již detailně popsal instalater, je to profesionalní řešení!
Instalater: určitě bych použil dvě přesuvky! Řešení s jednou přesuvkou by bylo rozumné v případě, že bych si s původní trubkou mohl na chvíli "uhnout", abych nasadil odbočku. Což v tomto případě ani já nedoporučuji!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.