Nejste přihlášen/a.
Máme docela velkou koupelnu,podlaha je z bílých dlaždiček,které nejsou pěkné,takové zašlé,i spáry,nebylo to kvalitně provedené a pořád i po umytí to vypadá jako špinavé,pošlapané.Přemýšlím,jak to změnit,nemám chuť bourat dlaždičky a měnit je,tak mně napadlo na to položit nějaké lino nebo PVC.Nevím,jestli to vůbec jde,jestli by se neobtiskly dlaždičky do lina nebo nedělalo jinou neplechu.Máte s tím někdo zkušenosti nebo jste taky udělali?Jako dítě u rodičů jsme PVC v koupelně měli,ale to byla malá koupelna a bylo na betonu.Poradíte?Díky Karla
Spáry v dlažbě se otisknou, byla by nutná nivelace. A smiřte se s tím, že pod linem se bude držet vlhko. Stále...
A nejen vlhko, jak píše hop, ale bála bych se hlavně plísně a případně i např. rybiček. Tam by se jim pod linem pěkně dařilo. Já bych to vzhledově vylepšila hezkou koupelnovou předložkou, pěkně barevně vyvedenou a ta na sebe bude poutat pozornost, že si dlaždiček skoro ani nevšimnete. Cenově jsou přijatelné a dají se nejen prát, ale i dobře sušit.
Ale hope, já vím - rybenky. Ale půl století tomu říkám rybičky, tak teď už to přeci nebudu měnit.
..."rybičky"...
Jasně, ryběnky, já vím. A ta plíseň je samozřejmá, když je vlhko. Lino na betonu ještě jde, ten beton tu vlhkost průběžně odsává, ale dlažba ne.
Karlo,použitím kontaktního disperzního lepidla Thomsit se jednak zaplní spáry a lino se přilepí.Jen se musí širokou stěrkou lepidlo stejnoměrně nanést na plochu a nechat zaschnout.Pak se nanese ještě jedna tenká vrstvička a po chvíli se do ní vmačkne.Nakonec se oříznou okraje a nalepí obruby.Volil bych tvrdší druh lina,na př.Novilon,případně i s desenem dlažby.
JABRAKA thomsit.cz/...
Dobry den, bez vyrovnani podkladu se Vam tam ty spary za cas propisou. Tchan take nechtel bourat, takze lepil novou dlazbu primo na starou. jestli Vam to neudela prilis velky schod ve vyskach podlah, tak to muzete udelat take tak
To bylo první,co jsem chtěla udělat,dát na to nové dlaždičky,jenže kvůli tomu převýšení -to už teď jsou vyšší než podlaha v předsíni a máme tam takový ten -blbnu,nemůžu si vzpomenout,jak se tomu říká-no ten převyšující nebo spíš srovnávací práh.Takže po položení dalších dlaždiček by to už bylo moc.,aspoň si myslím.Jsem laik a nevím,o kolik by to změnilo výšku,jak vysoké by ty nové dlaždičky byly.Zatím díky K.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.