Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabarvený mixér od mrkve a pomerančů

Od: mikra* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, nevíte, prosím, jak mám odstranit žlutě zabarvený ponorný mixér od mrkve a pomerančů? Dělala jsem domácí džus a mixér nejde vyčistit, zkoušela jsem ocet, kyselinu citrónovou a dál už nevím, kromě Sava, ale to se mi moc nechce... Díky moc za odpověď:)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

stačí obyčejný olej... to žluté je betakaroten, který je rozpustný v tucích. Budete překvapena jak snadno to půjde dolů. Pak stačí umýt jarem a je jak nový.

Ono se to tolik neví, ale pokud děláte např. mrkvový salát, je nutné do něj přidat i lžíci oleje, jinak tělo si z těch vitamínů téměř nic nevezme... nebo zajídat škvarky *smich*

mikra*
hodnocení

Dobrý den, děkuji moc za radu, hned jsem to vyzkoušela, ale bohužel... Mixér se koupe v oleji a nic se neděje, ani když ho tím olejem čistím. Budu zkoušet dál. Děkuji. Hezký den. Mikra

to je divné, jestli ta barva už není nějak zafixovaná... my strouháme mrkev mlýnkem na strouhanku a právě oranžového zbarvení se zbavujeme olejem... možná to nefunguje na zaschlé... co myčka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]