Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panely ABITIBI

Od: ertl odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chystám se na rekonstrukci koupelny pomocí panelů ABITIBI. Máte s tím někdo zkušenosti? Na co si dát pozor, jaké nástroje používat, lepidla, silikony atd..

Stávající koupelna je klasika umakart.

Díky za každou radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Viděl jsem koupelnu těmito panely rekonstruovanou,mohu jen doporučit.Pro amatéra ovšem to bude dost složité.Firma koupelnu "vystřihne" za dva dny,ale vyžaduje to znalost mnoha fíglů.Hlavně přesné rozvržení desek,velice platí třikrát měř,jednou řež!Panely jsou dost drahé.

JABRAKA

ertl
hodnocení

Myslím si o sobě, že jsem manuálně zručný.

hodnocení

2x

Dělali jsme to s taťkou v kuchyni jako obklad za sporákem a linkou (bylo to takové ZETKO) a pokud jde o lepidlo tak jsme vzali přímo to co dodává vyrobce a drží to super, jako další byl doporučovaný mamut. Všeljaké díry jsme dělali výkružníky do dřeva (nebo jak se to jmenuje), bylo to lepší než ty do klasické zdi, protože ty to pálily.
Jinak panel má tenkou vrstvu glazury a zbytek je "sololit", jak se bude chovat ve vlhku to nevím, myslím že se prodávají i nějaké určené do koupelen (alepoň mi to tvrdily když jsem se orientačně ptal). Brali jsme to v OBI protože tam byly desky v lepším stavu (měli je inteligentněji poskládané aby se neobouchaly) a nařezat jsme si to tam přímo nechali na desky jaké jsme si naměřili.

hodnocení

2x

Dělal jsem jedno jádro před 10 lety.Důležité je dobře zatěsnit všechny spoje, protože tento materiál je značně háklivý na vlhkost.Dělají se pak skvrny pod dekorem a pod, ale jinak se to dělalo dobře...

jabraka*
hodnocení

0x

Desky s desenem koupelnové kachlíky jsou voděodolné.Je potřeba všechny spoje zatěsnit silikonem.Těch spojů je ale poměrně málo,takže v tom problém není.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]