Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědý prašek pada ze stropu

Od: otas2 odpovědí: 7 změna:

Potřebuji poradit za prve, co to muze byt, a pak jak se toho zbavit . Tento prašek se objevuje jen na jednom miste v rohu stropu, kde je vyditelna mezera mezi zdivem a stropnim kartonem.

Dekuji O.Hamalcik

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

2x

To mohou být i výtrusy dřevomorky. Takže odkrýt a podívat se. Pokud by to byla dřevomorka, je potřeba bojovat hned a na nic nečekat.

otas2
hodnocení

Diky,

to jsem tusil ale potreboval jsem to potvrdit. Strop je jeste puvodni, ale v roce 2005 byla dokoncena rekonstrukce puldomku.

Podle stavitelu tramy se nemenily z duvodu ze byly v dobrem stavu. ale tim ze se daval novy strop a bylo to nejaky ten cas odkryte, je mozne ze se tam usadily .

Dekuji

lui*

Já myslím, že by mohl pomoci obyčejný mikroskop. Mělo by pod ním jasně jít rozlišit, jestli je to dřevěný prach, nebo výtrusy dřevomorky. Na to by mohl stačit ten mikroskop a internet. A mohlo by to jít rozlišit i podle vůně. výtrusy dřevomorky smrdí houbou, a nesypou se jako dřevěný prach, spíš mají snahu se mazat.

jabraka*
hodnocení

1x

Zřejmě máš v trámu červotoče.Odkrýt a použít patřičnou chemii.

JABRAKA

repkin*
hodnocení

1x

záleží jaký je strop, viděl bych tři možnosti

1) červotoči (sanovat chemií nebo vyměnit)

2) hnijíci dřevo (voda v konstrukci)

3) nebo je to stará izolace stropu nebo podlahy nad Vámi, která občas propadává dolů a vám z rohu místnosti dál ven (řešení stačí jen zadělat díru)

Chce to zjistit co je jako strop, jaká je konstrukce a od toho začít.

mowla*
hodnocení

0x

Tím "práškem" může být cokoli drolivého za/nad prasklinou...

Prostě "mezeru" zatmelit akrylátem a je to...

doplněno 11.04.12 10:23:

Jo - pokud je prasklina větší (1 cm a více), je vhodné zatmelit sádrou s přídavkem akrylátu (Duvilax, Herkules apod.)...

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Řekl bych ti začni dřevit. Já jsem si na šachtě na dobívce zapichoval do spár nad hlavou hřebíky. Jak začaly padat hřebíky , tak jsem utíkal. Jen jednou jsem nedoběh a zkriplovalo mně to. Ale to jen tak mimo řeč. Spáru zatáhni akrylátem . Na ostatní se těžko odpovídá , jelikož nevím jaká je skladba stropu. Hurdy , panely , dřevěný záklop atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]