Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit za prve, co to muze byt, a pak jak se toho zbavit . Tento prašek se objevuje jen na jednom miste v rohu stropu, kde je vyditelna mezera mezi zdivem a stropnim kartonem.
Dekuji O.Hamalcik
To mohou být i výtrusy dřevomorky. Takže odkrýt a podívat se. Pokud by to byla dřevomorka, je potřeba bojovat hned a na nic nečekat.
Diky,
to jsem tusil ale potreboval jsem to potvrdit. Strop je jeste puvodni, ale v roce 2005 byla dokoncena rekonstrukce puldomku.
Podle stavitelu tramy se nemenily z duvodu ze byly v dobrem stavu. ale tim ze se daval novy strop a bylo to nejaky ten cas odkryte, je mozne ze se tam usadily .
Dekuji
Já myslím, že by mohl pomoci obyčejný mikroskop. Mělo by pod ním jasně jít rozlišit, jestli je to dřevěný prach, nebo výtrusy dřevomorky. Na to by mohl stačit ten mikroskop a internet. A mohlo by to jít rozlišit i podle vůně. výtrusy dřevomorky smrdí houbou, a nesypou se jako dřevěný prach, spíš mají snahu se mazat.
záleží jaký je strop, viděl bych tři možnosti
1) červotoči (sanovat chemií nebo vyměnit)
2) hnijíci dřevo (voda v konstrukci)
3) nebo je to stará izolace stropu nebo podlahy nad Vámi, která občas propadává dolů a vám z rohu místnosti dál ven (řešení stačí jen zadělat díru)
Chce to zjistit co je jako strop, jaká je konstrukce a od toho začít.
Zdravím. Řekl bych ti začni dřevit. Já jsem si na šachtě na dobívce zapichoval do spár nad hlavou hřebíky. Jak začaly padat hřebíky , tak jsem utíkal. Jen jednou jsem nedoběh a zkriplovalo mně to. Ale to jen tak mimo řeč. Spáru zatáhni akrylátem . Na ostatní se těžko odpovídá , jelikož nevím jaká je skladba stropu. Hurdy , panely , dřevěný záklop atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.