Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybejici izolace mezi betonem a Ytongem

Od: josef7 odpovědí: 10 změna:

Zdravim,

stavime dum kdy suteren (sklep) je vyzden ze ztraceneho bedneni a presahuje cca 1,5m nad teren. Dalsi patro je z tvarnic Ytong.

Ztracene bedneni je po obvodu izolovano lepenkou, XPS polystyrenem a nopovou folii.

Bohuzel delnici pri zdeni jiz na posledni radu ztraceneho bedneni (venec) nepolozili zadnou izolaci a zacali rovnou zdit Ytong.

Chci se zeptat zda je to velky problem, pripade zda existuje nejaky zpusob jak to zachranit?

Dekuji,

Josef

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Zachránit to lze,vysekat spáru a vložit hydroizolaci.Rozhodně to tak nelze nechat.

JABRAKA

repkin*

nestavíte barák vedle mojí sestry? tam měl taky experty, střecha do A a střeva mu vylili věnec jen podél dlouhé strany, ale podél krátkých ne, asi si dovedete představit, jak to dopadlo když na to ten kůň dal udělat střechu *haha*

haben*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nemyslím, že je to úplně zmrvený, záleží jestli je zdivo ze ztrac. bednění izolováno od základové desky(což skoro jistě je). Potom by byla další izolace zbytečná. Vlhkost ze země se tam nemá jak dostat...

josef7
hodnocení

Timhle jsem se tak trochu taky uklidnoval :)

Ztracene bedneni je izolovane od zakladove desky a pak je na ztracene bedneni navarena svisla izolace az do urovne terenu.

Pak je na izolaci nalepeny polystyren XPS 50mm, ktery je az po vrchni okraj ZB a jeste je tam nopova folie.

Ztracene bedneni vycniva cca 1,5m na teren.

Bohuzel zdeni Ytongu se zacalo celkem v presu kdyz bylo hezke pocasi a tak jsem ani nestihl zkontrolovat jestli izolaci polozili.

Prispevek o sekani spary a dodatecnem izolovani me dost vydesil a nedovedu si vubec predstavit jak bych to realizoval.

Budu doufat, ze to nebude nutne.

PPokud jsem rozuměl dobře,na základové desce je položena vodorovná izolace,která z vnější strany šalovek (ztr.bednění) přechází do svislé izolace do úrovně terénu? Pokud je to tak,tak nic dalšího nemusíte dělat,maximálně ji navýšit o 25cm nad terén.

josef7
Ano presne tak to je. Svisla izolace konci nejakych 20cm nad urovni terenu tak by to snad mohlo byt v poradku.
Uvidim co to udela a pripadne strhnout par desek polystyrenu a doizolovat by nebyla takova tragedie.
Dekuji vsem za rady.

Takže by vše mělo být OK! A neměly by být obavy z vlhkého zdiva!

doplněno 11.04.12 21:20:

Teď mne ještě napadlo Napsal jste správně XPS nebo jste se uklepl a mělo být EPS? Nejlepší je extrudovaný,který na řezu netvoří kuličky a není nasákavý,je nejlepší na zateplení základů!

josef7
S tim polystyrenem ted presne nevim ale mozna to je opravdu EPS.
Mel by to byt extrudovany. Pri rezu se nedrolil jako klasicky a je pomerne tvrdy.
Zjitil bych to z faktury ale tu ted nemam po ruce.
josef7
hodnocení

Tak ne je to XPS. Nasel jsem fakturu a je to konkretne Synthos XPS 30L 50 viz isover.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]