Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak velké množství štěrku

Od: dank odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,prosím Vás,chtěl bych se zeptat nějakého odborníka:Chtěl bych si nechat přivézt na zahradu 1 tunu štěrku(kačírku) .Jak velká to bude přibližně hromada?Vejde se toto množství na běžnou multikáru?Chci si pro to připravit bednění,tak jak asi velké,nemám představu.Díky za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

záleží na tom, jakou frakci si objednáte. obecně: 1 tuna = cca 0,5 metru krychlového. bednění bude mít rozměry cca 100x100x50 cm. objemově na mutikáru se to vejde. váhově nevím - TP multikáry vám odpoví.

tonda27*
hodnocení

3x

Hustota štěrku do frakce 25 mm je cca 1,6 m3/t, od frakce 25 mm je to cca 1,8 m3/t, takže budete potřebovat místo o velikosti základny 1 m x 2 m na výšku 1 m, případně základnu 2 m x 2 m na výšku 0,5 m.

Druhá věc je, jak se to podaří sklopit. Multikára by to měla hmotnostně i objemově zvládnout.

tonda27*

Omlouvám se, trochu jsem otočil jednotky. 1 tu1 m3 štěrku je cca 1,6 - 1,8 t, takže jedna tuna je cca 0,5 - 0,6 m3, takže plocha bude cca základna 1 m x 1 m do výšky 50 - 60 cm.

Ještě jednou se omlouvám:)

Tondo, první odpověď jsem si přečetl a říkám si, konečně někdo napíše přesně, jak to má být, až při Vaší opravě jsem zjistil, že to čtu špatně.

2 m x 2 m na výšku 0,5 m= DVA KUBÍKY.2x1,6=3,2 tuny... 2x1,8=3,6 tunytazatel se ptá na JEDNU TUNUdoplněno 10.04.12 14:04: opravil jste se rychle!*palec*
hop®

Tondo, a není to náhodou 1,6 t/m3? ;)

hodnocení

2x

Ano, multikára by mohla být tak akorát, ale plná. Já jsem to vezl na vozíku kde je rozměr korby 210 x 140 x 50 a bylo to něco přes tunu.

hop®
hodnocení

1x

Souhlas s Masoni, a multikráva uveze kubík betonu, což je něco okolo 2 tun, takže také v pohodě.

kikvacil
hodnocení

0x

Asi 5 metrů krychlových

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]