Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám dotaz jak správně zakončit dlažbu u zdi domu.Nyní mi končí někde poslední kostka třeba 1-2 cm od domu.Zbytek je vysypán jen písečkem.Někde přiléhá dlažba až k domu ale přesto i tak myslím že je tam možnost zatékání při dešti.Může to tak být a je to normální.Nebo vadí to hodně a je potřeba to vyřešit?Jak to tedy zakončit? Napadá mi možná blbost..nějakou lištou nebo speciálním silikonem?
děkuji
Pokud nemáte svislou izolaci aspoň do roviny dlažby, myslím, že je jedno, zda při dešti zatéká voda do dlažby a k domu jen přes ty 2 cm písku, nebo zatéká i okolo poslední, předposlední či jiné vzdálenější kostky. Pokud není podloží vyspádované od domu pryč, tak ta voda stejně skrz dlažbu zateče až k domu. Voda a izolace se většinou řeší před položením dlažby, po položení až v případech, když zatéká a vlhnou stěny...
doplněno 10.04.12 07:41:Já jsem kvůli vodě zámkovou dlažbu na chodníky kolem domu lepil lepidlem na betonový podklad a spáry hlavně okolo stěn domu jsou zality také betonovou zálivkou. Lepší fotku jsem nenašel...
doplněno 10.04.12 12:25:Nevím, který konec máte na mysli. Začal jsem s dlažbou od stěny, na doraz, resp. na dlažbě je už vylisovaný distanční výstupek, takže mezera byla max.3 mm. Do mezery jsem později nasypal jemný písek smíchaný s cementem nasucho, pěkně to tam zaplnil, přebytečný písek ometl a potom jsem ten zásyp párkrát opatrně orosil, přestříkl vodou. Stvrdlo to a roky to těsní...Druhý, vzdálenější kraj chodníku není ukončený obrubníkem, ale rovnou přechází do roviny trávníku. Je to možné proto, že jsem dlažbu lepil na betonový podklad. Nepohne se, nerozejde. Dobře se kosí...trávník.
Do tenké spáry mokrý beton moc nedostanete, když, tak jen dost řídký... kvalita je fuč...
Ten Váš spád zřejmě po čase změnil směr, asi si sedl násyp okolo domu, za ty roky. Nedejte se odradit od opravy, dejte si záležet, bude to zase na roky... nebo budete roky koukat a žrát si nervy, že Vás to ještě stále čeká... a škody mohou být vyšší.
To je to, co nám panelákoví lidé závidí... nekonečná práce.
Dobrý den.díky.No svislou izolaci nemám.Co se týče spádu od domu.Tak to bylo perfektně vyspádované a udusané.Včera jsme ale zevloval po zahrádce a koukal a že po těch 12 letech co to bylo děláno se to celé nějak hlo a přijde mi že ten spád začíná být naopak...tak to musím řešit podsypat a opravit moc se mi do otho nechce práce na nic.. a při té příležitosti ošetřit ty konce u domu.Máte to udělané pěkně.Takže jen řídký betonek a zalít? ten konec kde má tu 1-2cm mezeru?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.