Prosil bych o radu,chtel bych postavit pohyblivy gril na kterem by se dalo opekat mensi sele ci beran.Nemam na mysli klasicky gril ktery se da zakoupit v kazdem zelezarstvi ale o vzlastni konstrukci, kde by ohen nebyl pod grilovanym masem ale nejakym zpusobem ze strany .Material bude z nerezoveho plechu, ram bude pravdepodobne na podvozku ale potreboval bych doresit technicke detaily ale i schopnost prevozu apd.Cela myslenka je v tom ze dostupne grily maji ohnisko primo pod pecinkou a vyskvarena mastnota ci sadlo kapaji primo do ohne.Tento system by prave problem odstranil.diky Dag
Ahoj Dagu,manžel s bratrem zrovna letos v létě takový gril sestavili vlastnoručně.Oheň je ze zadní strany a pod seletem je vana do které odkapává šťáva a dusíme v ní zeleninu,přebytečná mastnota odkapává.Je to výborná pochoutka k masu.Opékali jsme na něm asi 100kg prase a vše bylo v pořádku.Více technických informací vám poskytne manžel tel.777 081 032, nebo se můžete přijet podívat,jsme okres Hradec Králové.Evina
dag*
Dekuji za info,jiz jsem z Vasim manzelem mluvil.
dag*
Pani Evino ,mohl bych se pripomenout ohledne tech info na ten grill? Diky
evina*
Já myslela, že jste už mluvil s manželem.Ale řeknu mu, aby se vám ozval.On byl teď pryč pracovně,tak asi neměl čas.E.
doplněno 29.10.08 09:05:
O víkendu jedeme k rodičům, tak ten gril nafotíme a dáme je na tyto stránky včetně těch technických ůdajů.
Nevím jak se sem vloží víc fotek najednou,tak to bude po jedné.
dag*
Dekuji za perfektni nafoceni grilu.Pokud by jste meli cestu do Toronta urcite se musite zastavit na sklenku ci kus nejake pecinky.Spojeni mate.diky Dag
Délka grilu je 150cm, hloubka je 60cm z toho 15cm topeniště, 45cm prostor pro sele. Grilovací jehla je ve výšce 1m.Ohniště je za seletem (né pod seletem). Pod seletem je vana na zeleninu a kapající štávu ze selete. Jehla s motorem je na vodících lištách, aby se dala případně visunout podle velikosti opékaného selete (prasete),my v tom opékali 100kg prase a vešlo se(bez hlavy).Ohniště může být níže než je na fotkách,aby šlo teplo i pod vanu se zeleninou.Ohniště je přístupné ze zadní vrchní strany na přikládání a ze spodní zadní na vymetání popela. Čelní opláštění grilu rží na pantech aby se dalo celé odklopit.Případné dotazy doplníme.
Tady jsou kříže do kterých se do středu prostrčí jehla a po stranách slabší tyče,kterýmy se přichytí sele.A na konci jehli je závaží na vyvážení selete.
pokud máte ještě zájem o perfektní gril. tak mohu nabídnout. ohniště je také mimo odkapovou zónu, váží 23kg. nerezový a složí i jako udírna . 602 76 43 99
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.