Nejste přihlášen/a.
Děkuji za čekání 5 minut, abych mohl vložit druhou otázku.
Na staré kuktě, takové té maďarské nám praskl bezpečnostní ventil. Nevím jak nevím proč, prostě začal propouštět. Jak a čím ho nahradit , aneb: Lze sehnat nový?
Děkuji.
Kdysi jsem na podobném tlakovém hrnci tu pojistku v podobě kolečka z měkkého materiálu o průměru cca 4-5 mm nahradil dvěmi vrstvami alobalu. Jednu vrstvu trhalo při běžném provozu, dvě vrstvy držely pár let až do vyhození celého hrnce. Potom jsem se dokonce v nějaké prodejně domácích potřeb setkal s originálními náhradními kolečky... pozdě.
doplněno 09.04.12 21:35:napsal jsem alobal, ale už nepamatuji přesně, zřejmě to bylo něco tenšího, asi ta fólie z čokolády, a vrstvy jsem dal zkusmo... jedna málo, dvě držely, ani to nebouchlo, zřejmě jsem neměl potřebný přetlak... a kde jsem viděl ty originály, bůh ví, já si nepamatuji, co jsem kde viděl před týdnem, natož před lety. A určitě to bylo hódně daleko od OV.
jo a byla to ta hliníkvá, proto šla také brzo pryč. Nahradila ji italská, mám ji nějakých 25 let...ani netuším, jaká je na ní pojistka
Ahoj hejkale: no já tam dal taky jednu vrstvu hliníkové folie, ale takové lepící, takže otazka : Jakou folii jsi použil. Mě to tu jednu neprorazilo, měl jsem tam 3 cm vody a uzávěr lítal jako zděšený. Ale měl jsem obavy, aby to nebouchlo. Ale když to nebouchlo 20 let, nemělo by ani teď. Ale pojistka by měla fungovat, že? Poraď prosím .. a p.s. kdes to našel v obchodě? A mluvíme o stejné kuktě z takového asi hliníku, kulatý s vkládacím vrškem( poklicí? )
Ty pojistky nebyly hliníkové, ale ze slitiny s nízkým bodem tavení. Takže nereagovaly ani tak na přetlak, ale na zvýšenou teplotu nad dovolenou mez (což na spolu souvisí. Tím, že došlo třeba následkem ucpaného hlavního ventilu ke zvýšení tlaku, zvýšila se i teplota). Je otázka, jestli by alobal fungoval správně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.