Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytvořit/opravit podklad pod parkety?

Od: maron* odpovědí: 4 změna:

Prosím pordte:

Ve starším panelákovém domě (-7.patro) jsme odebrali parkety a potřebujeme zpevnit podklad. Současný je vytvořen z desek 20cm x 100cm o tloušce 3-4cm- asi nějaký sádrobeton, který leží na štěrkovém 5 cm podsypu. Desky mají mezery vysypané drobným štěrkem. Přes to byla asf. lepenka a parkety jsou přibíté do těch desk. Parkety šly celkem dobře rozebrat. Ale co s tím podkladem - jak to zpevnit do roviny?

Zalít nějakou stěrkou- jakou?

Nebo nějak přilepit OSB desky s drážkou- čím?

Jaké použít lepidlo na lepení parket?

Díky za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

OSB bych nelepil, pokud máte místo 3-5cm a povrch je pevný, tak bych to vylil nivelačkou, pokud je to panelák, šel bych až na beton, nivelačku, zateplení (XPS nebo mineralni desky) a DTD nebo OSB na pero drážku (4 PD), sešroubovat k sobě a na to finálku, popř. OSB nalakovat *frajer*

mowla*
hodnocení

0x

Kdybych si to dělal já... :)

Celé lůžko bych vybral a vyhodil, dolů dal extrudovaný polystyren nebo hobru (jako izolaci kročejového hluku), na ni betonovou mazaninu s dilatační vložkou u stěn v potřebné výšce, nivelační stěrku a na ni parkety nalepil...

Namísto betonové ´deky´ je možné použít OSB (HDF) desky, dvě vrstvy s přesahem půl desky, prošroubovat a parkety lepit přímo na desku...

Lepidlo nějaké kvalitní, např: soudal.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Na prkna bych nízkoexpanzní pěnou nalepil sádrovláknité desky .Vyjde to stejně jako OSB s daleko menší pracností.Po zastříknutí okolo stěn stavební pěnou je možno na tyto desky už dát dlažbu,lino,nebo koberec.

JABRAKA

maron*
hodnocení

Ahoj Lidičkové, děkuji za odpovědi...

to celé lůžko se mi nechce vybírat- hrozná práce tahat to ze 7. patra. ..

Myslel jsem si, že by to celé šlo nějak zalít nivelačkou, aby se to propojilo a na ten povrch dát rovnou parkety, které jsem sundali.

Jen si nedovedu představit to míchání nivelačky v tomto množství...cca 17m/2 v síle 1-3cm.

Míchadlem v nějakém soudku by to asi nestačilo, že? Asi by to chtělo nějakou malou míchačku na beton.

doplněno 10.04.12 18:31:

Ty sádrovláknité desky myslíte třeba Rigidur?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]