Nejste přihlášen/a.
Prosím pordte:
Ve starším panelákovém domě (-7.patro) jsme odebrali parkety a potřebujeme zpevnit podklad. Současný je vytvořen z desek 20cm x 100cm o tloušce 3-4cm- asi nějaký sádrobeton, který leží na štěrkovém 5 cm podsypu. Desky mají mezery vysypané drobným štěrkem. Přes to byla asf. lepenka a parkety jsou přibíté do těch desk. Parkety šly celkem dobře rozebrat. Ale co s tím podkladem - jak to zpevnit do roviny?
Zalít nějakou stěrkou- jakou?
Nebo nějak přilepit OSB desky s drážkou- čím?
Jaké použít lepidlo na lepení parket?
Díky za rady.
Kdybych si to dělal já...
Celé lůžko bych vybral a vyhodil, dolů dal extrudovaný polystyren nebo hobru (jako izolaci kročejového hluku), na ni betonovou mazaninu s dilatační vložkou u stěn v potřebné výšce, nivelační stěrku a na ni parkety nalepil...
Namísto betonové ´deky´ je možné použít OSB (HDF) desky, dvě vrstvy s přesahem půl desky, prošroubovat a parkety lepit přímo na desku...
Lepidlo nějaké kvalitní, např: soudal.cz/...
Na prkna bych nízkoexpanzní pěnou nalepil sádrovláknité desky .Vyjde to stejně jako OSB s daleko menší pracností.Po zastříknutí okolo stěn stavební pěnou je možno na tyto desky už dát dlažbu,lino,nebo koberec.
JABRAKA
Ahoj Lidičkové, děkuji za odpovědi...
to celé lůžko se mi nechce vybírat- hrozná práce tahat to ze 7. patra. ..
Myslel jsem si, že by to celé šlo nějak zalít nivelačkou, aby se to propojilo a na ten povrch dát rovnou parkety, které jsem sundali.
Jen si nedovedu představit to míchání nivelačky v tomto množství...cca 17m/2 v síle 1-3cm.
Míchadlem v nějakém soudku by to asi nestačilo, že? Asi by to chtělo nějakou malou míchačku na beton.
doplněno 10.04.12 18:31:Ty sádrovláknité desky myslíte třeba Rigidur?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.