Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za nové omítky

Od: hanulka10seznamcz odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, jaká by byla zhruba cena za odstranění + natažení nových omítek ve zděném bytě 3+1, podlahová plocha cca 90m2.

Je to starší byt, objevují se sem tam praskliny, zdi jsou nerovné - jako ve starším domě, hrbolaté. Chtěli bychom nechat zdi udělat nové, aby to opravdu vypadalo jako nové, taková ta pískovitá, zrnitá struktura, ne čistě hladké.

Může mi někdo, prosím, poradit, jaká bude cca cena? Vím, že to nejde říct přesně, ale abychom alespoň věděli, jestli to bude 10 nebo 50tisíc?

Myslíte, že stačí zdi pouze oškrábat nebo je třeba úplně omlátit až na cihlu?

děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

ceny zednických prací se neřídí podlahovou plochou, ale plochou zdi

doplněno 09.04.12 19:06:

navíc co zedník (fušer-toho bych si do bytu po svých špatných zkušenostech už asi nikdy nepustil) a co firma (některé také nejsou bohužel dobré), to jiná cena, poptejte se u Vás v okolí, případně svých přátel a známých zda Vám někoho doporučí, CHTĚJTE VIDĚT REFERENCE!

hodnocení

0x

Pokud jde o cihelné zdivo,tak asi očistit na cihly.Plochu zdí si spočítejte lehce(délka x výška zdi a to celéx počet zdí) průměrně se počítá 15mm jádrová omítka .Potřebné množství si můžete zase spočítat dle technických listů jednotlivých materiálů. Cena se liší zda firma nebo melouchář atd,jak píše někdo přede mnou.

hanulka10

mělo by to být cca 120 m2..dokázal by mi někdo poradit kolik cca by to bylo za práci ( včetně odstranění staré omítky ), ať už firmou ( nějakou menší ) nebo nějakým řemeslníkem?

Poptávala jsem po známých, ale bohužel nikdo takový známý v okolí není.

Zjistila jsem pouze, že za zednickou si berou řemeslníci asi 100-150Kč / hodinu. Nedovedu si ale představit, jak dlouho jim to bude trvat. Vím, že se na byt bude muset někdo podívat a až teprve podle toho určit co bude třeba ( jestli odstranit až na cihlu nebo jestli to není potřeba, atd..), chtěli jsme ale vědět kolik nás to přibližně bude stát.

lidka*
hodnocení

0x

Orientační ceny omítek najdete v tomto ceníku: cenik-praci.cz/...

Já bych oslovila v okolí firmy a vyžádala bych si od nich podle vašich instrukcí nezávaznou nabídku. Teprve potom bych si to porovnala mezi nabídkami i ceníkem a rozhodla se. *placni* Dokonce si myslím, že výhodnější cena by určitě byla pro podzim a zimu, kdy firmy hledají práci uvnitř.

repkin*
hodnocení

0x

Přesně tak, mimo stavební sezonu jsou ceny lepší, každopádně pokud budete chtít omlátit staré omítky, dát nové + materiál, myslím si, že se do 10.000,- na 100% nevejdete. Částku počítejte spíše vyšší.

doplněno 10.04.12 09:01:

Podle ceníku nahoře, máte jenom 20.000,- práci (bez bouracích prací), počítejte že tak 10.000,- by bylo sundání staré omítky a něco na materiál, takže těch 120m2 bych řekl, tak k těm 40-50.000,-Kč ale to je pouze můj osobní odhad.

kuchtik0
hodnocení

0x

Vždycky jsem počítal cca 100 - 160 Kč za metr čtverečný jádra (taky podle tloušťky) a 60 Kč za metr štuku. tzn. 120m2 jde od živnostníka sehnat za cenu cca 25000 Kč s materiálem a prací. odstranění neumím takhle dopředu spočíst, pokaždé to jde jinak.. jinak pokud je omítka v aspoň trochu slušném stavu, není myslím důvod ji obouchávat - pak oškrábat, zpenetrovat, lepidlo,perlinka, lepidlo a štukovat. cena by pak měla být trochu nižší. počítejte ale, že takhle se moc nerovností nesrovná, spíš se vytahají do ztracena a nebudou tolik vidět. Zkuste zadat poptávku na např. aaa-poptavka.cz a porovnejte si ceny.

mirabellka19
hodnocení

0x

Dobrý den.Cenu Vám neřeknu,protože jsme se do omítek pustili s přítelem sami.Loni jsme pozvali známé zedníky na rekonstrukci obýváku.Opravdu nám to udělali za pár korun,plus nějaké piva,kafe,oběd.Přítel jim pomáhal,odkoukal fígle a na ložnici si troufl už sám.A to jsme zdi,stropy oškrabali,protože už bylo hodně vrstev malby,stěny praskaly.Na zdi penetrace,2vrstvy omítek,štuk.Na stropy perlinka.Letos jsme se opět pustili do oprav,kuchyně,chodba,koupelna,wc.Hodně stojí pytle lepidla,omítek,sádra na nové zásuvky,dráty,perlinka apod.Materiálu se spotřebuje dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]