Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestavba bytu - stavební povolení/ohlášení

Od: salamoscv odpovědí: 7 změna:

Je nutné ke zbourání a novému vyzdění buňky Itongen v bytě stavební povolení nebo jen ohlášení?Jak je to v případě vystavění sádrokartonem?Jde o byt ve vlastnictví SBD.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pajda*
hodnocení

0x

Nedávno jsme to absolvovali, takže můžu radit:) Stavební povolení není potřeba, stačí posudek statika a také vyplnit formulář na bytovém družstvu. V rámci toho formuláře po nás také chtěli taky souhlas samosprávy v baráku. Taky je potřeba rukou nakreslit přehledný plánek rekonstrukce a zaplatit nějaký poplatek na bytovém družstvu. Ať se daří.

proč jste platili poplatek bytovému družstvu?

Ohlašení na stavebním úřadě stačí.

jabraka*
hodnocení

0x

Byl jsem na našem družstvu zeptat se,jestli má soused povolení k přestavbě,protože dělali hrozný kravál,a dozvěděl jsem se,že žádné povolení nepotřebuje.Ale asi to závisí na rozhodnutí představenstva ke konkrétním případům.Co se týká sádrokartonu,nikdy bych ho nedoporučil k této přestavbě.Když už,tak sádrovláknité desky.Ten umacart je pomalu lepší materiál než sádroš.

JABRAKA

Jardo, na stavební úřad ně?

jabraka*

Milane,může se do toho dát,aniž komukoliv něco kvákne.Akorát se musí domluvit se sousedama/domovní schůze/aby ho někdo nehonil se stížnostma na hluk a bordel v domě.

JB

Jardo, já taky dělám vše bez povolení.

Kde není žalobce, není soudce. Kdo se ptá, moc se dozví.

bobeson*
hodnocení

0x

Určite nepotřebuješ stavební povolení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]