Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik se platí měsičně za měřiče plynu?

Od: jimi* odpovědí: 7 změna:

Myslím tím stály měsiční poplatek za hodiny na měření spotřeby plynu.Na faktůře vyučtováni to nemůžu dohledat...jsem u RW.Díky za radu.*nevi*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za plynoměr ani elektroměr se žádné nájemné neplatí. Dodavatelé energií (plyn, elektřina, teplo) fakturují částky, které se a) odvíjejí od množství odebrané energie a b) částky paušální, stálé, na jejichž výši nemá odebraná energii vliv. Např. u RWE je paušální částkou kapacitní složka ceny. Nájemné za měřidla je pouze lidový, ale zcela nesprávný název pro paušální složku platby.

stepz*
hodnocení

0x

ja si s faktur a vyuctovani spocital (bezny byt 2kk v dome) ze za hodiny/20-25A jictic platim cca135kč měsicne a u plynu za hodiny 200kč mesicne, to dam aniz bych odebral plyn. My plynem topime i ohrivame vodu, co vim tak zalezi na odberu, kdo v panelaku jen na plynu vari tudiz ma nizky odber, tak ani tech 200kč neplati srovnavam z fakturou rodicu, kteri bydli v panelaku.

Podrobnejii jiste najdes na strankach dodavatelu energii.

já tomu vyučtování taky nerozumím.Ještě chápu převod m3 na Kw,ale abych například teď zjistil kolik mě výjde m3 plynu u RWE,tak na to nemám..Na forech se píše,že to je někde mezi 13 - 16 Kč.Neví někdo,jak to spočítám ,kolik mě výjde cena ,když mám například roční odběr 20 000 - 25 000 kWh se vším všudy.DPH a různé jiné poplatky? Mohl by mi to někdo polopatě vysvětlit.Viz ceník RWE : rwe.cz/... Předem děkuji

Jestli jsem to pochopil,tak podle toho ceníku,při spotřebě například 20 000kWh/rok zaplatím celkem necelých 35000kč.Je to tak?

frantisekpetru*

Spotřeba 20.000kWh - dle ceníku:
Cena za odebraný plyn - 1,28610 Kč/kWh bez DPH (cena za distribuci 0,17389 + cena za plyn a služby 1,11221)
Stálý měsiční plat - 217,62 Kč/měsíc bez DPH (cena za distribuci 111,42 + cena za plyn a služby 106,20)
Cena za odebraný plyn - 20.000 x 1,28610 = 25.722 Kč bez DPH
Stálé měsíční platy - 12 x 217,62 = 2611,44 Kč bez DPH
CELKEM - 28.333,44 Kč bez DPH = 34.000,10 Kč vč. DPH
Ohledně přepočtu z m3 na kWh, v tom ceníku je sice uveden vpravo nahoře vzorec 1m3 = 10,55 kWh, ale skutečnost je jiná. Vycházím z poslední faktury od RWE k 29.2.2012. Dle plynoměru mám spotřebu 1217m3, pak je použit nějaký objemový koeficient 1,0293, takto přepočtená spotřeba je 1252,66m3. Potom teprve přepočet na kWh pomocí koeficientu 10,6132, takže spotřeba v kWh vychází 13.294,70. To všechno ve vyúčtování najdete v odstavci "Detail stanovení spotřeby".
U RWE jsem k poslednímu únoru skončil, přešel jsem k EONu, tak uvidím, jak budou přepočítávat oni.

Tak jsem to asi pochopil dobře.Já se chystám k EONu taky.Už jsem to s nimi řešil.jen čekám na vyučtování,které mám myslím v srpnu a pak přejdu.RWE je absolutně nejdrahší .Děkuji za odpověď

cech
hodnocení

0x
Je to blbost,že se za plynoměr neplatí. Já mám plynoměr, který není připojen k řádu a platím čtvrtletně 310 kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]