Nejste přihlášen/a.
Hezký den, prosím o radu, Nádrž na WC se mi napouští satrašně pomalu - nádrž se po spláchnutí doplná za cca 45 minut, jak to mám udělat aby se toaleta napouštěla rychleji?
Děkuji za odpověď
Běžná záležitost u starších ocelových rozvodů (hlavně po přerušení přívodu vody), často je jen zanesené vstupní sítko u napouštěcího ventilu, většinou stačí vypnout přívod vody, odšroubovat hadičku a vyčistit.
Zdravím. Pokud máš rohový ventil s filtrem , tak vyčisti filtr. Potom odpoj hadičku od napouštěcího ventilu a dej ji do kýblu a pusť vodu. Pokud poteče málo je problém v rozvodech (ve zdi) . Pokud poteče hodně , tak je problém v napouštěcím ventilu. V napouštěcím ventilu je vstupní filtr , jak říkal -hop- Nevím jak tomu hovíš , tak budu psát jak pro děcko. Do toho závitu jak si oddělal tu napouštěcí hadičku tak se podíváš.Většinou bývá uprostřed takovej čípek. Ten chytneš kleštičkama a vytáhneš . Na konci je sítko. To vyčistíš a dáš nazpátek. Napojíš hadičku a pustíš. Pokud to bude i ¨tak dělat problém musíš rozebrat a vyčistit napouštěcí ventil. Já v praxi na to kašlu a koupím rovnou novej. Asi kolem 130kč. Kolikrát jsem to rozebíral a čistil hodinu a stejně nic. A pokud to neznáš a nevíš kde tu závadu hledat je lepší koupit nový. Ventil pracuje na hydraulickým principu diferenci ploch ale to je delší povídání. Je to zbytečně složité. Starý napoušťáky fachčly i 30 let a stašilo jedno těsnění. Kdyby jsi kupoval nový tak nezapomeň že musíš vidět jakou máš velikost závitu u napouštěcí hadičky. Menší je 3/8" - tříosminka a větší je 1/2" - půlcoul . Hodně zdaru . A jsou Velikonoce . Vykašli se na hajzlík a padej do hospůdky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.