Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadávající omítka okolo plast. oken

Od: dtl odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, máme plastová okna zhruba 6. rokem a stále nám praská omítka okolo oken, hlavně dole v rozích u parapetu a podél oken, pravděpodobně od toho, jak zeď a okna reagují na změnu počasí. Co jsem koukal po známých, dělá to snad všem. Prosím o radu, co použít k zadělání? Kdysi jsem použil nějaký stěrkovací štuk, který mi doporučil zedník, že s tím okna bězně zadělávají, ale bohuel i to po roce vypadalo. Díky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Dá se to eliminovat těsnicími lištami,které "stojí"a okno pochoduje za nimi. 80.250.8.90:42970/...

dtl
hodnocení

U těchto lišt bude asi rpoblém v tom, že u většiny paneláku se zeď při výměně oken "zkosila", tudíž není h rámu okna.

Nemáte pravdu.Pár jsme jich udělali a vždy se dělali špalety kolmo na okno výjimky byli pouze kde byla špateta betonová,tzn nebyli meziokenní vložky!Při montáži dáváme tzv APOlišty a nic nevypraská

hodnocení

0x

zřejmě většina z nás Vám doporučí akrylátový tmel... stavebnictvi3000.cz/...

stirecek*
hodnocení

0x

akrylátový štukový tmel - vypadá jak omítka, je přetíratelný a pružný, nic nepraskne.

kato*
hodnocení

0x

Můj názor je,že to dělají tzv.horkou jehlou.Klidně tam dávají při montážích oken i 1cm štukové omítky (rychle udělat a jít dál)a po prvních mrazech to vypadne.Je lepší to předělat pořádně.Co nedrží odškrábnout,natřít penetrací,dát venkovní hrubozrnou omítku , venkovní štukovou omítku,zafilcovat.

doplněno 09.04.12 10:42:

Těm akrylátovým tmelům moc nevěřím .

jakrol*
hodnocení

0x

Na opravu používám kvalitní akrylátový tmel s příměsí písku. Je potřeba dodržet technologický postup.

-musíme vyškrabat omítku tak,aby vznikla mezera mezi oknem a zdivem cca 5mm ,do hloubky nejlépe tak hluboko až vydíme hranu okna.

-vzniklou mezeru napenetrujeme,abychom zvýšili pevnost omítky (Duvilax BD 20 nebo zředíme použitý akrylátový tmel )

-mezeru vyplníme tmelem a zarovnáme špachtlí ,kterou namáčíme do penetrace.

-po vytvrzení tmelu ho přetřeme malbou nebo akrylátovou barvou (Balakryl, Latex),zamezíme tím stárnutí tmelu )

Samozřejmě nejlepší by bylo instalovat okna správně.

jabraka*
hodnocení

0x

Kolem oken vyškrábnu materiál až na pěnu.Nejlíp do hloubky aspoň 1 cm.Vstřiknu trochu akryltmelu a do něj zamačknu z polystyrenu pásky,které nařežu o málo větší,než mezera a do akrylu je namačkám.Po zaříznutí do roviny okna stačí jen natřít barvou.Ještě se nestalo,že by to prasklo.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]